Kopierar rakt av från köket.se där jag hittade receptet:
2 dl ris
150 g halloumi
0,5 msk rapsolja
2 gula lökar
1 klyfta vitlök
3 msk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde 7%
400 g krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
3 morötter
1 msk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
2 tsk torkad timjan
salt och peppar
sallad, till servering
Gör så här:
Koka ris.
Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag.
Häll på grädde, krossade tomater och buljongtärning. Skär morötter i stavar och lägg ner i grytan. Låt puttra några minuter.
Smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket.
Servera med ris och sallad.
0