Dahlior i kuvös
Har precis inventerat och det är nu 50 dahliaknölar som vaknat till liv. Men sen finns det också några stycken som utvecklat sugrötter men inga plantor ännu. Tror det var 6 stycken såna. Dom flyttade jag iaf nyss på och ställde på golvet i badrummet på övervåningen. Där är det varmt och gott av golvvärme så jag tänker att där får dom sig kanske den knuff de behöver? Vi får se vad som händer.

Inatt ska det ju bli minusgrader igen, precis som föregående natt. Jag tog in mina luktärtor igår kväll. De ska ju tåla ner till -8° men då det regnade så mycket igår så tänkte jag att jorden kommer förvandlas till is inatt. Luktärtorna får spendera minst en natt till inomhus. Våra sååå tråkigt om dom skulle dö nu! Jag hoppas ju på blomning till min födelsedag (13 juni)  och det skulle det ju definitivt inte bli om jag måste så om nya frön nu 8 veckor senare än när jag sådde dessa plantor. Ca 90 dagar tar det från sådd till blomning på luktärtor. 

På önskelistan står nu en grön japansk lönn. Vi har ju 4 stycken röda japanska lönnar redan. Undrar om de finns redan nu på Eriksbergs Plantskola? Där köpte jag våra röda.
(null)

Kleo och jag var idag hos Carina och Micke. Kleo lekte med sin mamma och de andra hundarna i flocken i 3 timmar. Det var välbehövligt för han har haft mycket överskottsenergi senaste dagarna 😅 

Sån himla tur förresten att jag bara hunnit plantera ner en av de 8 humleplantorna! Jag vet inte hur de hade reagerat på denna kyla om nätterna? Den som redan är planterad har jag täckt med en stolsdyna och tegelstenar. 

Har jag nämnt att jag köpte strutbräken och höstanemon häromdagen? De får också stanna inomhus några dagar! 

Nu hoppas jag att värmen återkommer snart! Och att det torkar upp ute så att man kan klippa gräset igen som redan blivit högt.