2016-02-29 @ 22:22:30

80 procent

Så mycket har det ändå gått av graviditeten. Imorgon går vi in i vecka 33

Men jag tycker ändå att det står still just nu. 

Vi har fått prisuppgift på min skiss/teckning av mark-Johan. Jag tycker helt klart att det bara är att köra, inget att förlora. Men Markus måste övertygas (läs övertalas) också. Han är ju en sån som vill tänka efter ordentligt före och sånt drar ju ut allt på tiden. Jag är tvärt om och om det känns rätt så är det bara att köra på! Det är lite av ett släktdrag, "typiskt Lundin" eller "Lundin-draget" som vissa av våra respektive och andra släktingar säger. 

Ja det är på gott och ont, man behöver bli bromsad ibland så att man inte välter omkull i kurvorna men ofta så är det bra med full gas också, man kommer mycket längre på kort tid då! 

Jag är optimistisk att vi inom kort har en stenlagd uteplats och marksten utanför entrén 👍🏼


Godnatt 🌟


2016-02-29 @ 18:49:06

Måndag

Hedvig sov för natten sen igår 👍🏼 

Jag har varit hos frisören idag, färgade håret och klippte topparna. 3.5 timmar tog det och det gör det minst varje gång. Jag har ganska tjockt hår och nu under graviditeten så tappar man ju inte lika många hårstrån så då blir det lite extra tjockt. Tänk då när jag hade hårlängd nästan ner till rumpan, då tog det tid hos frisören!!! Men iaf, 3.5 timmar i frisörstolen var rätt jobbigt och påfrestande. Jag började skruva mig och känna av värk i ryggen efter mindre än en halvtimma. Hade tänkt att jag skulle ta med min vetekudde men struntade i det, tyvärr. 

Så det blir nog inget mer frisörbesök innan jag blir 3-barnsmamma. 

Sen åkte jag till Lindö och åt lunch och dessert innan jag åkte hem till Svärtinge och hämtade Hedvig på dagis. Kort därefter kom Markus mamma, moster och mormor för att kika på huset. 

Hedvig hade inte sovit någon middag på dagis idag så hon började bli lite hängig redan vid 17:30. Då är det bra att man har badkar för ett bad tackar hon sällan nej till och att sitta där i och leka med badleksaker gör att hon håller sig vaken en stund till. Sen kvällsmat, pyjamas och tandborstning och efter det så sa hon faktiskt till själv att hon ville "ha sängen". 5 minuter efter att vi lagt oss så somnade hon för natten vid 18:20 👍🏼

Markus har haft måndagsmöte som varje måndag så då åker han inte från Katrineholm förrens vid 18-tiden, men nu borde han nog vara hemma straxt.

Nu hör jag bilen!
Förresten, satt i telefonkö med försäkringskassan nyss och när jag äntligen var på plats 4 i kön efter 1 timme och 2 minuter så tänkte jag ta en printscreen på telefon och då läggs det på!!!! Haha! Tänkte bara kolla om alla mina handlingar angående gravidpenning kommit in ännu men jag väntar med att ringa igen tills imorgon tror jag...

2016-02-28 @ 20:36:36

Dagen

En biltvätt, middagsvila, betalat räkningar och middag har vi också hunnit med idag. Det som är rätt oroväckande är att Hedvig somnade först vid 16 och sover fortfarande. Vi har väckt henne ett par ggr men då gallskriker och gråter hon konstant tills hon somnar igen. Så risken är ju rätt överhängande att hon vaknar pigg som en mört om nån timma eller 3...

Hedvig och farmor satte ihop en liten 2-manna orkester och uppträdde för oss idag med blockflöjt 

Nu kollar jag och Axel på farmen. Efter det är det Maria Lang och sen läggdags. Imorgon är det frisörbesök, sen lunch hos Mackes föräldrar tillsammans med dom och Mackes mormor och moster. Sen följer moster Eva och mormor Birgit med mig hem för att kika på vårat hus :) 

2016-02-28 @ 14:21:48

Storhandling

Två korvar innan

En Daimglass efter 👍🏼

Nu hem med alla varor innan vi åker och plockar upp barnen på sina vardera ställen :) 

2016-02-28 @ 08:38:33

S Ö N D A G

Sovit sämre inatt, precis som natten innan. Drömmer en massa otäckt och olustigt, vaknar hela tiden.
Men det sköna med det är att då somnar man iaf så lätt nästa kväll, ist för att ligga vaken i timmar som jag gör vissa kvällar efter läggdags.

Idag står det bowlingkalas för Axel på schemat, en tjej i hans klass fyller år. Under tiden ska vi åka och storhandla. Hedvig har pratat om farmor Carin sedan hon vaknade så henne lämnar vi hos farmor och farfar i Lindö medan vi handlar lite ostört tänkte vi. Kanske att vi köper en klotgrill också, bara så att man kan grilla lite korv om man känner för det.

Nån offert kom aldrig igår (på att anlägga altan och marksten). Hoppas att han hör av sig idag. 

Söndag är en av dom bästa dagarna! Då är vi så nära inpå en ny vecka och med det en ny graviditetsvecka (tisdagar går jag in i ny vecka). Ikväll är det dessutom veckofinal i farmen och efter det så är det Maria Lang- världens vackraste filmserie 🌟 

Imorgon ska jag till frisören, Emma på Mates 💕

Axel och Hedvig mäter varandra med hjälp av måttband här hemma

Nu ska vi duka fram frukost! 

2016-02-27 @ 17:10:25

Planerar-tagen

Axel har börjat planera inför sitt 9-årskalas. Han har skrivit en lista på dom han vill bjuda och så har vi gjort en lista med lekar och nu skriver Axel upp allas namn så ska han lottning sen för dom olika lagen i lekarna/tävlingarna. 

Han ville helst ha ett kalas på busfabriken, bowlingen, gocarten eller liknande men jag sa ifrån den här gången. Det blir så väldigt dyrt och faktiskt inte värt dom pengarna tycker jag. Sist vi hade bowlingkalas så var personalen rätt otrevlig och maten var rätt kass för dom pengarna. De flesta av barnen tröttnade också och hade inte riktigt tålamodet att spela bowling så det blev mest stökigt. Då tycker jag det är roligare och mer prisvärt att grilla här hemma och ha fika och en massa lekar och tävlingar istället, så kan barnen härja fritt.2016-02-27 @ 11:43:06

Förmiddagsfika

På bullarna vi fick igår. Hedvig äter inte bakverk men hon ska promt ha en egen bulle varje gång man fikar iaf, som hon sen smular sönder eller delar upp i bitar. Man kanske skulle börja med det själv, ist för att som nu äta upp två stycken..

Idag ska vi till grannarna på 2-års kalas. Ska nog aktivera oss ute lite också, kanske ta och rita upp med en pinne i sanden på tomten mera specifikt vilken storlek vi vill ha på altan osv. Nu gav jag bara Johan ett underlag på ungefärligt hur vi tänkt oss i storlek. 


2016-02-27 @ 09:17:42

Snuvad på konfekten

Markkillen Johan var precis här. Tyvärr så är det 60 cm tjäle i marken så vi får vänta med att schakta runt massorna på tomten. Han hade varit ute med maskinerna på en annan tomt och det bara skvätte grus åt alla håll utan att ge nåt resultat. Så kan det vara


Han fick med sig min lilla teckning på tomtplaneringen med marksten och altan och skulle återkomma under dagen med en offert, så nu håller vi tummarna att det håller sig inom rimliga gränser! 

2016-02-26 @ 18:26:14

Förvärkar

Har sedan kl.15 haft kraftiga förvärkar. I 2.5 timmar höll det på och vissa var riktigt ordentliga. Inte särskilt regelbundna utan kunde komma allt mellan 3-18 minuters mellanrum. Men som sagt, vissa var så starka att jag faktiskt började undra om det inte var nåt på G. 

För ca en timme sedan så avtog dom och nu är jag bara öm i livmodern, det var ett rejält träningspass! 6-7 veckor till minst får han stanna kvar där inne, sen är han mer än välkommen ut!💙 

Markus och Hedvig är på IcaMaxi och handlar lite fredagsgott, sen skulle dom plinga på hos grannen och hämta bullar. Hon den knäppskallen ställde sig ju och bakade en helt ny sats med bullar för att hon hade glömt kardemumma i dom hon bakade när jag var med förut. Så hon skrev förut att vi skulle kasta dom jag tog med mig hem och hämta nya när dom var klara. Dom hade vi ju för längesedan ätit upp (supergoda med vara kanel och socker också!) men jag skrev tillbaka att vi gärna hämtar nya i forskningssyfte 😂

2016-02-26 @ 15:16:22

Bullbakande

Vid 12 knatade jag över till grannen Tess för att medverka i bullbak (nu blev det dock hon som gjorde allt medan jag tittade på och sög åt mig all info) vid kl.13 gick jag hem och åt lunch med Macke och Hedvig. 

Sen över igen när degen jäst klart för att vara med vid fyllningen och gräddningen. Fick med mig en påse med bullar hem som jag och Macke precis ätit upp medan H sover middag. 


Nu ska jag vila en liten stund själv innan vi ska ut oc mäta lite runt entrén för att se hur mycket marksten det blir om man anlägger utefter min lilla skiss.

2016-02-26 @ 09:27:57

Sveriges yngsta mästerkock

Äggröra till frukost, eller teflonröra som Macke säger 🙈 Vi måste köpa en ny stekpanna! 

Hedvig och jag ska ut på tomten och få oss lite frisk luft. Macke är ju lite sjuker.

2016-02-26 @ 08:35:00

F R I D A Y

Det var nåt jag skulle göra idag, men vad? Har haft den känslan sedan igår. 

Grannen och jag ska baka bullar idag tror jag, men det är ingen tid bestämd eller så. 

Macke är genomförkyld så han är hemma idag. Hedvig fick stanna hemma hon också. Axel försökte vi övertala till att stanna hemma men han längtade till sina kompisar på frita så han fick åka dit. Ikväll ska han sova hos sin mormor.

Imorgon kommer ju Johan hit och röjer runt på tomten, äntligen händer det nånting där ute!! 

Ja då var det fredag igen!🎈

2016-02-26 @ 05:31:18

Fy

Så hemskt dåligt jag har sovit inatt! Mardrömmarna har avlöst varandra hela natten. Varit vaken till och från och behövt vända på mig flera ggr i timmen.

2016-02-25 @ 19:25:54

En "gravid-Tessan"

Spaghetti och köttfärssås. Gjorde en klassiker och åt alldeles för mycket! Sådär att man får svårt att andas bara några minuter efter att man ätit klart när maten landar i magen. Det finns ju inte lika mycket plats för magsäcken längre. 

Macke varnade mig när jag lassade på en stor portion till på tallriken men då hade inte ens vilda hästar kunnat stoppa mig, haha! 

Så nu sitter jag bakåtlutad i soffan för att ge så mycket plats åt magsäcken som möjligt.

Lillebror kravlade sig uppåt förut och låg med huvudet under mina revben och sparkade/trampade omkring neråt blygdbenet nån timma. Men nu har han lagt sig ner på sidan igen och hellre det än dom dära muttsparkarna faktiskt! 

Nu blir det farmen!

2016-02-25 @ 13:35:36

Torsdag

Imorse hade vi rådjur på tomten, det händer titt som tätt. Gunnebo-staketet studsar dom över som om det vore 10 cm högt ungefär.Hedvig diskade lite bestick, snygg pose haha!

Axel den lilla galningen gick i shorts i minusgrader ner till soptunnanSen kom kusin Veronica med sina 2 döttrar och deras labradoodle på besök, även kusin Sally kom en sväng.

Patrik från Myresjöhus var här och kilade runt lite inför visningen som är om ca 2 veckor. Vi har fått en hel del rejäla sprickor längs taklisterna överallt i huset. Vi har inte riktigt brytt om oss det, vi var förberedda, hus flyttar ju på sig och det skulle åtgärdas vid 2-års besiktningen sen. Men nu kommer målare hit i nästa vecka eller veckan efter det och fogar igen dom och målar på nytt där, finemang! MH vill ju såklart att huset ska vara i tiptop till visningen.

Efter det åkte vi in till Lovisa (Macke är hemma idag) på rutinbesök. Idag såg det ut såhär:

Vecka 32 (31+2)
Hb: 118 
Blskr: 6.0
Bltr: 110/65
Sf-mått: 31
Hjärtljud: 137-147 i puls
Fosterläge: tvärs över magen med huvudet på min högra sida (jag har allt fått några sparkar ner i pullan både idag och igår!)
Vikt: +11 kg sedan inskrivning

Nästa besök är den 21/3 och då hoppas vi att lillebror vänt sig nedåt, annars blir det vändningsförsök.

På vägen hem köpte vi med oss lunch från Max Hamburgare. Hedvig är hemma idag och får hosta av sig lite.

En kaka efter maten blev det också

Nu ska Macke iväg till Vårdcentralen och spola sitt högra öra som han i stort sett är döv på för tillfället, en vaxpropp. Det har blivit en hel del "Va?" senaste veckorna!

2016-02-24 @ 23:06:54

Godnatt

Gått och lagt mig i sängen (halva är överbelamrad med saker jag rensade ur från garderob och bilen idag (kläder, lite böcker, parfymer och annat).

Mår lite illa, eller ganska mycket, men inte så jag behöver gå upp och kräkas. Drack nyss ett halvt glas vatten med en pulverpåse Laxido i. Usch känner fortfarande smaken av den, måste vara därför jag mår så illa?! Har inte skött magen på alldeles för många dagar igen.. Det kan ju iofs också vara en anledning till att jag mår illa.

Jag satt ju med H hängandes över mig i lite över en timma och kunde därför inte flytta mig/skruva på mig och sätta mig bekvämare för då hade hon garanterat vaknat. Sen låg jag väldigt obekvämt med henne på mig i hennes säng i en kvart innan hon somnade så djupt att jag kunde gå därifrån. Och det känns i ryggen och kroppen nu. 

Har burit på henne mer än vanligt idag. Nu ska jag lägga ifrån mig telefon och sova, kommer nog somna direkt känner jag. Godnatt

2016-02-24 @ 22:22:38

Jäkla förkylningar hela tiden!

Hedvig hostar och snorar. Hon vaknade och bad om dricka för en halvtimma sedan och har nu somnat om lutandes mot min mage. Tveksamt om hon kan gå till dagis imorgon? Får se om hon är något bättre imorgon bitti.2016-02-24 @ 12:18:24

Monstera

Min lilla monstera-baby börjar växa till sig. Det ser man på hålen i bladen. När dom är små så har dom nämligen inga hål utan dom kommer senare.
2016-02-24 @ 11:56:11

Man tager vad man haver

Fanns sås kvar från kycklingen och ris i kylen, orkade inte laga nån lunch. Men med lite basilika och Kalamataoliver så livades rätten ändå upp 👌🏼

Hedvig fick samma och även en portion krögarpytt.

2016-02-24 @ 11:11:46

Pigtittare

Plockade fram min Pigtittare och gav till Hedvig. Inuti la jag ett läppsyl, några enkronor, ett armband och en ring. Hon blev så förtjust och sitter nu och smörjer läpparna och provar smycken

Fina rosor! Dom hade farmor med sig i helgen 💕

2016-02-24 @ 08:59:43

O N S D A G

Onsdag och veckan-vänder-mot-helg 👍🏼 Jag smög ner och la mig i våran säng vid 6-tiden imorse. Hedvig vaknade straxt därpå men har legat och gosat med mig så vi gick inte upp förrens ett par timmar senare.

Nu har vi bestämt oss för vilken tapet det blir i tredje barnrummet. Svenskt tenn med Estrid Ericsons elefanter med grå bakgrund.Känns helt rätt!

Imorgon är det BM-besök igen. Innan dess så kommer våran säljare från Myresjöhus hit för att kika lite innan visning här den 13 mars (vi har ju gått med på att ha vårat hus som visningshus vid 2 tillfällen). 

Jag längtar så till helgen då Johan (mark-killen) kommer hit och grovplanerar tomten 🌟👏🏼

2016-02-23 @ 22:36:55

Jaha

Hedvig ville somna i våran säng ikväll. Macke gick med på det och sövde henne där för att sedan flytta upp henne till hennes rum när hon somnat. Men på nåt vis så blev det ist så att jag nu ligger uppe i hennes säng och Macke och Hedvig sover i dubbelsängen inatt. 

Jag hoppas att det inte förstör allt arbete som lagts ner nu i två månaders tid på att få henne att sova i sin säng och vänja sig av våran.. 

Jag tror vi är lite för snälla och mjäkiga med henne. På dagis igår berättade fröken att Hedvig är så duktig och kan gå in och lägga sig i vilorummet och sedan ligger kvar när fröken måste gå ut för att fixa nånting och att hon då somnar där själv sen. 

Hon vet nog om att hon har oss lindade runt lillfingret kan jag tro. Hon har börjat köra extra med sin pappa genom att ge honom valpblicken och använda sig av den mildaste rösten hon kan få när hon ber om -"lite till snäääällas pappaaaa".

Imorgon har Axel innebandyturnering på dagen, sen ska han till sin kompis Max och leka på eftermiddagen. Hedvig är ledig från dagis, hoppas på soligt väder så blir det trevligt att vara utomhus.

2016-02-23 @ 16:07:45

Förvaringskorgen

Som jag köpte på Hennes&Maui förra veckan:

Idag gick vi in i vecka 32. Nu börjar sparkarna bli mer som buffar och knuffar ist, det känns att han inte har lika mycket plats att röra sig på. 

Läste nyss om Maggans drömförlossning, tänk om man kunde få en sådan. Bara 2 månader kvar nu tills han kommer ❤️ 

2016-02-22 @ 20:04:03

Ett steg framåt

Macke hittade min skiss, jag hade lagt den på badrumshyllan så att inte Hedvig skulle få tag på den. Jag hade ju tänkt att presentera min skiss samtidigt som jag förklarade lite (läs snackade upp den, haha) Men han köpte min ide och höll med 👍🏼 Nu återstår det ju bara att kolla upp det rent materiellt. Kostnaden för material, vad kostnaden blir för anläggning (alltså arbetskostnad) maskinkostnad osv. Förhoppningsvis är det inte allt för många arbetstimmar, vi kan ju inte använda oss av rot-avdrag då vi inte har rätt till det. Först när huset funnits på plats i 5 års tid så har man rätt till rot för tillbyggnad.

Nu är det "Husdrömmar" på SVT.

2016-02-22 @ 18:14:43

Nu är han här!

Dicksture, som har varit arbetsnamnet

Maggan ser oförskämt fräsch ut! Åh vilken lycka för dom! Och han föddes samma dag som beräknat, På storebror Isaks födelsedag

2016-02-22 @ 17:42:12

Skrämmande!

Det är på riktigt skrämmande hur man kan vilja nånting för att sedan bara nån vecka senare vilja nånting helt annat! Och sen nåt annat och sen tillbaka till det första och sen nåt annat... Och så håller det på, fram och tillbaka!

Jag syftar just nu på våran tomt och tomtplanering. Allra först ville jag ju tex ha en uteplats på entrévåningen i sten. Sen tyckte jag att trä är varmare och trevligare så då ändrade jag mig. Sen tyckte jag helt plötsligt sten igen, fast då med en träram runt om. Nu är jag tillbaka på bara stenplattor! 

Har kladd-skissat lite på ett papper bara för att kunna visa Markus hur jag tänker:

Men det är verkligen, verkligen läskigt hur det kan svänga så från en stund till en annan. Det här med tomt är så himla svårt då man kan få nästan precis hur man vill (sen får man ju vad man betalar för såklart och vi har ju inga miljoner att lägga på tomten direkt, så man måste ju hålla en budget också.) 

Sen måste man ju tänka på barnen också, att det är barnvänligt, att det är bra framkomlighet för alla i familjen och med barnvagn osv. Lättskött är ju också ett plus, jag kan ingenting om trädgård.

Vinbärsbuskar, pallkragar och sådant fint får växa fram med åren sen tror jag. Nu är ju fokus på att få det skapligt så att man kan vistas utomhus. Sen har jag tankar på tuijahäck, jasminbuskar, syren och annat. 

2016-02-22 @ 16:20:21

Lavendel

Tror jag vill ha Lavendel planterad invid husväggen på framsidan. 2016-02-22 @ 13:48:55

Högsten

Slut i lager såklart (Ikea). Hittar ingen info om den kommer in igen heller. Tänkte till terassen i vår och sommar, kostar 995kr/st2016-02-21 @ 18:51:48

Kväll

Kycklinggryta idag igen, rester från igår. Den är tillomed godare dagen efter! Fast idag tog vi ris till ist för färsk pasta. Jag gillar ris bättre, den suger upp den goda såsen så bra. Buffelmozzarella till 👌🏼 

Vad helgen gick snabbt! Det gör den iofs ofta men extra snabbt nu tycker jag! Imorgon är det Axel-vecka igen och sportlov. Han kommer vara rätt mycket på frita och dom har många roliga aktiviteter och utflykter under veckan så det känns skönt! I veckan är det även dags för rutinbesök hos BM igen, tror det var på torsdag. Helgen som kommer ska vi till grannarna och fira deras Astor som fyller 2 år. Vi ska även få gäster hit på middag, Philip och hans flickvän. Sen kommer ju även markfirman och stuvar om lite på tomten. Nu längtar jag redan till helg och förhoppningsvis så hinner man väl som vanligt knappt ens blinka innan helgen är här 😊 

Imorgon har Maggan sitt BF-datum, det är ju även samma datum som hennes äldsta son föddes (Isak som gick bort häromåret). Det skulle ju vara coolt om den här lilla pojken föddes på samma datum, samtidigt som dom kanske ska ha varsina födelsedagar. Jag vet inte riktigt vad jag hade velat själv? Jo jag hade nog velat ha skilda datum. Spännande är det iaf! Jag har ju varit stensäker på att han kommer födas "idag" i 2 veckor nu ungefär.

Hedvig hoppade sovstunden på dagen idag så hon sover nu sedan en kvart tillbaka. 

2016-02-21 @ 16:57:30

Farmor Iris 💕

Philip hade med sig farmor hit också. Hon är världens skönaste 80-plussare! Norrlänning och mycket krut i! Solbränd och fin var hon också då hon precis nyss varit en vecka på Teneriffa.

Så vi har fikat på chokladbollar och kaffe. Mitt i allt så ringde det på dörren och mark-killen stod utanför, så vi klämde in en liten snabb genomgång och titt på tomten. Vi fick ett kostnadsförslag och bestämde direkt att det är lika bra att köra så på lördag morgon kommer han hit med maskiner och börjar schakta runt jord och sandmassor. 

Jag har fortfarande kvar böckerna jag lånade från biblioteket i bilen. Ska ta in dom ikväll och kanske kika lite men det är ju också veckofinal i farmen och efter det är det "Maria Lang" och den serien älskar jag!! Så fina miljöer och så härligt mode på kläderna!
Så böckerna kanske blir liggandes i bilen ett par dagar till, det känns ju som att dom är säkrast där också då inte Hedvig kan få tag på dom...

2016-02-21 @ 13:23:32

Läcker fostervatten?

När jag skulle bädda våran säng idag så upptäckte jag en stor fläck på lakanet! Den var verkligen stor, mätte den faktiskt och den var 38x29 cm. Ljusljusgul (inte kiss!) både Macke och jag har luktat och det luktar ingenting alls, den är i exakt höjd där jag ligger med underlivet om ni fattar hur jag menar. Har jag läckt ut fostervatten när jag sover??? Ringde förlossningen för att checka med dom ifall att dom tycker man ska komma in för en koll. Jag fick rådet att ta på mig en binda och hålla koll om den blir våt. Jag känner ju ingenting konstigt, inga värkar eller sammandragningar och lillebror lever runt där inne precis som vanligt. Men så himla konstigt! Jag sover ju ensam dessutom så det är ju inte så att H har kissat eller nåt där heller. Har hon kanske läckt spillt/läckt ut från sin nappflaska när hon legat hos mig och myst nån dag? Kan det vara lättdryck med päronfärg? 
Mysko iaf!

Korv med bröd till lunch idag2016-02-21 @ 09:04:29

Utan snus

Ätit frukost, Macke dukade fram- en kopp kaffe till sig själv, en gurka och ett paket smör. Inte direkt nån helgfrukost.. Märkte på hans humör direkt att det var något! Han var en riktig "utan-snus-Macke" och mycket riktigt, han hade slut på snus! Nu är han iväg och köper. Handeln här nere öppnar inte förrens kl.9 men Macke åkte iväg 20 min tidigare så jag antar att han åker till Maxi området ist för att vänta 20 min. 

Jag tror jag ska köpa hem nödsnus och gömma undan i kylen nånstans. Han är verkligen inget trevligt sällskap utan!

Så jag hoppas att det är vanliga Markus som kliver innanför dörren om några minuter!

Idag är det söndag. Det är min städa-badrummen-dag! Även min vattna-växterna-dag. (Dom får vatten söndagar och onsdagar och än så länge verkar dom må bra). Sen väntar vi på att han marktjommen ska höra av sig om när han kommer. Sen kommer ju Lisa och Jimmy och senare i eftermiddag kommer Philip ❤️

2016-02-20 @ 21:34:30

Godkväll

Nu har även Markus börjat läsa i boken "att möta förlossningssmärtan". Buffelmozzarella till Kvällssnacks blev det, efter att ett helt kilo godis tagit slut..! Imorgon kommer Lisa och Jimmy hit. Sen kommer även min bror Philip och hälsar på. Troligtvis så kommer det även en kille och ska kolla på tomten med oss, han äger en markfirma och ska ge offert på vad det skulle kosta att fixa lite, schakta runt lite osv..

2016-02-20 @ 16:55:55

MSQRD

Världens roligaste app! Hedvig och jag har tagit så många kort och spelat in så många filmer, vi garvar ihjäl oss här hemma!


2016-02-20 @ 13:15:08

Estrid Ericson

Vi har varit och handlat på Ica Maxi, idag blir det min favoriträtt kyckling med timjan och citron som Macke lagar. Det följde med en stor påse lösviktsgodis också, en del nötter med.. Men det är ju lördag!

Angående tapet så har jag fram och tillbaka tänkt att jag vill ha Estrids Ericsons elefanter från svenskt tenn. Dom var ju väldigt hypade överallt ett tag men nu har det lugnat ner sig lite och dom är inte längre med på varenda uppslag i inredningstidningarna. Visade den för Macke förut (trodde inte han skulle gilla den) och han gillade den starkt 👍🏼 Så kanske att det blir den, men vilken färg vet jag inte isf. Grå, blå eller grön kanske?


2016-02-20 @ 10:07:44

Tapet

Tapet till tredje barnrummet, vilken ska man välja?? 

Har funderat på om man vill ha en prickig? Eller om man vill ha half moon från Ferm living? 

Eller en grå harlequin? Eller, eller, eller???? Nån med några förslag?

2016-02-20 @ 08:50:47

Godmorgon

Sitter och kollar på sociala medier innan frukost. Har sovit riktigt bra inatt, vaknat några ggr men somnat om fort igen. När jag vaknade nu vid 8:30 så låg jag faktiskt på rygg och det brukar inte vara bekvämt annars.

Nu blir det frukost med lördagsleveransen av färska frallor 

2016-02-19 @ 20:59:42

Gravidförsäkring

Vi tecknade en gravidförsäkring igår, bättre sent än aldrig. Jag kan ju få för mig att om vi inte tecknar en försäkring så kommer det hända nåt och om vi tecknar en försäkring så kommer inget att hända. Smart va?! 

Tecknade genom Trygg Hansa fast att vi har allt annat med försäkringar hos Länsförsäkringar. Men Trygg Hansa rekommenderas faktiskt tillomed av de andra försäkringsbolagen. Jag pratade med en handläggare på Länsförsäkringar efter snittet med Hedvig och fick då veta att tyvärr så får man ingen ersättning för sånt av dom, men hade det varit Trygg Hansa så hade jag tillomed fått ersättning för ärret från snittet, det är bara TH som har så. Handläggaren sa det rakt ut själv- att TH är ledande inom gravidförsäkring och att hon själv hoppades att Länsförsäkringar skulle ta efter på flera punkter!

Man får ju teckna en gravidförsäkring gratis, men vi tecknade ist den som heter "Extra" då den inbegriper så mycket mera skydd. Den kostar 1200kr (engångsbelopp). Sen tecknar man en barnförsäkring när barnet är fött.2016-02-19 @ 20:34:02

Fredagsgodiset

En halvtimma kvar till Skavlan, men jag tjuvstartar med fredagsmyset nu iaf2016-02-19 @ 18:43:28

Tacofredag

Taco till middag. Hedvig slängde sig över tillbehören innan vi hade allt klart.
Solglasögon fick hon idag och vägrar såklart att ta av sig. Även koftan/långa Cardigan fick hon idag, båda från H&M.

I bakgrunden på sista bilden kan man även skymta ena nya kuddfodralet


2016-02-19 @ 16:42:43

Fredag

Var hos massören, samma sak idag med att höger benet är kortare än det vänstra. Men det lyckades han rätta till genom att lösa upp spänningar i sätesmuskeln. Det var otroligt skönt idag förutom när han masserade sätesmuskeln och den stora muskeln på bröstryggen (trapezius hette den), den sistnämnda hade jag så ont i på vänstra sidan! Förmodligen för att jag mest ligger på den vänstra sidan och även för att den kompenserar att den högra sidan är kortare pga sätesmuskeln, det blir oftast på diagonalen förklarade han. Efter massagen var jag som förlamad och kunde inte röra mig pga smärta i andningsmuskeln, kan ha blivit en bristning under massagen trodde han. Men det blev bättre efter att jag fått den utsträckt. Trots allt det så var det mycket skönt med massage och jag kände mig uppmjukad och avslappnad när jag gick därifrån.

Gick till Paus för att köpa med mig en sallad hem men sprang där på Frida och Jimmy så jag åt min sallad där tillsammans med dom. Sen gick Frida och jag på stan och jag köpte hallonblads-the och lite lyxig choklad till fredagsmyset. Även en påse med kaffekarameller blev det. Sprang på en tröja på Åhlens som var kraftigt nedsatt så den köpte jag också. Sen var vi på H&M och där köpte jag ett kuddfodral och en förvaringskorg till köket som jag tänkt ha flaskorna med olivolja, balsamico och sånt i. 

Sen gick vi till Optiker Persson och provade lite solglasögon och hittade ett par från Rayban som vi nog båda kommer köpa. Måste bara bestämma mig för om jag vill ha svarta bågar eller bruna?

På vägen hem åkte jag förbi Eneby och hämtade ut paketet från H&M som kommit, det innehöll 4 kuddöverdrag (soffkuddar) till och lite annat till Hedvig.

Sen hämtade jag Hedvig på dagis och nu tittar hon och jag på "Nicke Nyfiken" på Netflix och väntar på att hennes pappa ska komma hem från jobbet. 

Ikväll är Martina Haag med i Skavlan och pratar om sin skilsmässa med Erik Haag (som var med i julkalendern) och om sin nya bok "det är nåt som inte stämmer". Det tänker jag inte missa!

Haft en sån himla bra dag och det bästa av allt var att springa på Frida helt oväntat och spendera flera timmar ihop! Det ska vi göra om snart igen!❤️

2016-02-18 @ 21:05:25

Imorgon

Imorgon har jag tid för gravidmassage igen. Efter att jag var där sist så blev jag ju så mycket bättre i kroppen! Det ska han få höra också! Massor med beröm är han värd! Har ju fått livet tillbaka känns det som. Sen var det ju urinvägsinfektionen som ställde till det också, men den stod nog mest för sammandragningarna och förvärkarna. 

Jag försökte få till en lunch med mamma också efter massagen men antingen så har hon missat det (skrev på fb) eller så har jag fått nobben?! ;)

Så nu har jag bestämt att jag åker in till stan i myskläder och så köper jag med mig en paussallad hem (eller kanske en räksallad från härlig pasta) och äter den i soffan framför ett avsnitt av "Girls" :)

Åh vad jag längtar efter både massage och lunch just nu!!

2016-02-18 @ 17:43:40

Torsdag

Precis skjutsat Lisa till bussen. Vi har bara hängt här hemma idag och inte gjort någonting.

Hedvig hänger över diskhon i köket som vanligt och Macke är på väg hem från jobbet.

Inte så mycket mera att skriva om idag. Somnade inte förrens vid 3-tiden inatt, hoppas på att kunna somna vid sänggående idag!

2016-02-18 @ 00:24:33

Insomnia

Gaaaah det är precis omöjligt att somna! Har legat och vridit och vänt mig nu och är inte ens nära att slumra till. 

Nu ger jag upp! Får väl surfa runt på telefon då, alltid hittar man nån inredningsida med fina grejer. Annars får det kanske bli ett avsnitt av "Girls". 

Det hade ju varit skönt att sova annars

2016-02-17 @ 22:52:13

Arkiv X

Lite läskigt att gå och lägga sig tycker jag. Det är för att vårat sovrum ligger på entréplan. Jag vågar aldrig kolla mot fönstret för jag inbillar mig att det kanske plötsligt hoppar fram ett vitt ansikte då med öppen svart mun och stirrar in på mig. Nä fy fan vad läskigt!!!! Måste skaffa rullgardin eller nåt sånt!!!!! Vill ju ha gardiner men då helst på sån skena/list som går i taket och då behöver man nog sy upp gardiner för att dom ska passa?! Massa krångel känns det som och då tar jag inte tag i det utan skjuter upp det ist...

Får kolla lite närmare på det, kanske inte är så bökigt som jag tror.

2016-02-17 @ 19:23:59

Lilla pigan och vee speers

Att diska, torka av överallt och tvätta stenar- det är Hedvigs melodi! Hon kan hålla på i timmar! Förut stod hon i groventren och tvättade stenar, sen ville hon flytta till köket där hon nu med trasa diskar lite fat och bestick.

Det är redan onsdag kväll, onsdagar vänder ju veckan och innan man vet ordet av så är det helg igen! Jag tycker att veckorna går så himla fort, det är ju helg hela tiden! Swish säger bara från måndag till fredag! Men fast att kalenderveckorna går så fort så tycker jag att gravidveckorna går långsamt! 

Jag har varit gravid sen forever nu! Kanske känns det extra långt då jag blev gravid en månad tidigare egentligen, men sen fick missfall. Alltså om man plussar på den månaden så skulle jag ju vara 4 veckor längre gången nu.

Snart farmen, sen Sveriges Mästerkock, sen Vänligen Lars Lerin. Sen är det nog läggdags, om det går att somna vid 22-tiden, sov ju middag ihop med Hedvig förut idag. Två timmar råkade det visst bli 😱

Just det, jag har lagt ut två av mina vee speers till försäljning. Är nån av er intresserade så får ni gärna hojta till! OBS, jag skickar inte utan dom får hämtas här då. 400kr för båda eller 250kr/st vill jag ha (inklusive ram då såklart)
Om man kollar noga så ser man en spegling av mig som står framåtlutad och håller i magen 😂
Edit: sålda!

2016-02-17 @ 18:20:04

Onsdag

Vi har i stort sett bara varit inomhus idag Hedvig och jag. Ändå gången vi vistades ute var när vi gick och kastade sopor och hämtade in posten. Mitt lilla troll! Imorgon ska jag in till stan och hämta Lisa. Sen ska vi bara hänga här hemma och så blir det nog en sväng till hennes tomt och kika lite.

2016-02-17 @ 07:58:37

Manikyr

Här ligger jag i Hedvigs säng och får naglarna klippta. Lyxigt!
2016-02-16 @ 19:23:53

Sprickor

Ja som rubriken lyder.. Skötte äntligen magen idag, inte helt smärtfritt... Blev påminnd om att fortsätta läsa i boken "att möta förlossningssmärtan"! Det gjorde så ont så jag började tveka en stund om det kanske inte var så att jag faktiskt födde barn där på toaletten...

Hemskt!

2016-02-16 @ 13:00:54

Powerwalk 😂

Haha jag lovar att ibland kändes det som om det gick bakåt ist för framåt

Fick stanna några ggr pga sammandragningar och då gick jag ändå sååå sakta hela tiden. Men det gick ändå, SD försvinner om jag bara står still en liten stund. Blev himla glad när en genväg mellan kvarteren plötsligt uppenbarade sig! Där sparade jag en kilometer och 20 min av mitt liv typ, haha!

Tänkte att en liten motionsrunda kanske får fart på magen. Nu är det så där trögt igen, sköter inte magen mer än en gång i veckan.. Ska dricka mera vatten och komma igång med päronen igen, när jag åt flera päron om dagen så gick ju magen som en klocka. Men så tröttnade jag på päron. Men nu ska jag ta mig ett tillsammans med lite knäcke och ett stort glas vatten!2016-02-16 @ 10:09:01

Frukost och vecka 31 (30+0)Det första jag gjorde när jag vaknade var att gå in på Maggans blogg och kika. Ingen uppdatering än vad jag kan se. Spännande!

2016-02-15 @ 22:12:10

3/4

75% 

Imorgon går vi in i vecka 31, äntligen börjar det rulla på lite. Har känts som att vi suttit fast på vecka 28 i månader på nåt vis. Imorgon om vädret och kroppen tillåter så ska jag kanske försöka mig på en liten promenad. Mår ju så mycket bättre nu än tidigare. Det går inte ens att jämföra! För bara några veckor sedan så var jag helt handikappad!! Kunde knappt ta mig upp på övervåningen eller ner heller för den delen. Kunde ju inte ens resa mig ur soffan utan hjälp ibland. Det känns som man har släppts ut ur ett fängelse nu, sammandragningarna är nästan obefintliga. Visst får jag lite sammandragningar ibland men absolut inte som förut! Förvärkar har jag inga just nu. Hade inte urinvägsinfektionen upptäckts så är jag nästan övertygad om att jag hade fött där nånstans. Förvärkarna blev ju bara starkare och starkare och tätare och tätare och vissa behövde jag ju nästan andas igen när dom var som värst. 

Nä, jag är så tacksam för att jag får må så här bra nu! Det började verkligen tära på psyket där ett tag!

2016-02-15 @ 15:57:20

Delicatobollar!

Så himla sugen på delicatobollar!! (Läste nyss att du ätit 3 stycken fårtackan). Frågan är om det finns här nere i den lokala lilla handlaren? Ska nog be Macke köpa hem sen på hemvägen från jobbet.

Kunde inte se nån uppdatering på Maggans blogg, fast det är konstigt det där för ibland står det inget nytt men sen går jag in igen efter några timmar och då finns där ett inlägg postat för ett dygn sedan som jag inte sett. Jag uppdaterar ju alltid sidan så fattar inte varför jag inte alltid kan se de nyaste inläggen direkt? 

2016-02-15 @ 15:49:31

Gravidhjärna

Haha det här kan jag ju försöka med en halvminut till...2016-02-15 @ 10:01:26

Godmorgon

Skjutsade Axel till skolan imorse, passade på att lämna ett nytt urinprov som jag tog imorse också till Lovisamottagningen. Dom ska ju skicka det på odling igen så att vi verkligen ser att UVI:n är helt borta. 

Sen skickade jag tillbaka ett paket med en skjorta till H&M, den satt som ett tält på mig. Sen var jag på stadsbiblioteket och lånade 6 böcker om att anlägga trädgård och tomt, dags att börja forska lite! 

Nu har jag precis kommit hem igen och ska laga till lite frukost, äggröra. 

2016-02-14 @ 18:41:53

Crazy cleaninglady!

Har precis lagt Hedvig så nu sover hon för natten. Macke har somnat han också men inte för natten va?! 

Axel spelar på sin surfplatta och vi väntar på veckofinalen av farmen som är kl.20. 

Idag har det verkligen tokstädats! Först storstädning i förmiddags, det har ju blivit en söndagstradition. Sen har jag fortsatt under hela dagen med att torka av skåpsytor och luckor, torkat av alla handtag på alla dörrar, tvättat flera maskiner, kalkat av moccamastern, rensat en del och massor med annat. Kände mig nästan manisk ett tag. Speciellt när det verkligen inte fanns en endaste grej mer att städa, då gick jag runt som en osalig ande och bara letade efter fingeravtryck på kyl och frys och mikro och ugn. Boandet har nog satt igång! Dock lite väl tidigt kan jag tycka, för såhär orkar jag inte hålla på i 10 veckor till! 

Jag har tillomed suttit med en hink varmt vatten och diskmedel och skrubbat hur många av stenarna som helst där ute med en svamp.. Kanske hittar jag nån tall imorgon där ute som behöver dammas av lite, eller torkas lite på barken... 😂 

2016-02-14 @ 16:29:04

Söndag

Markus föräldrar har varit här och fikat, dom hade med sig hembakade bullar. 

Farmor och Hedvig var ute en stund igen och plockade lite med stenar och kottar. Hedvig fick ett frispel när det var dags att gå in! 

Nu försöker vi hålla Hedvig vaken som är supertrött men nu är klockan på tok för mycket för att sova middag! Hon får hålla ut till 18:30 iaf.2016-02-14 @ 11:01:32

Rent och fräscht!

Klockan är bara 11 på förmiddagen och redan är hela hemmet städat och rengjort! 

Nu ska vi ut allihopa och samla lite stenar igen och lufta oss. 
2016-02-13 @ 20:15:22

Tips

Här ska ni få ett bra tips! Läste ni om flickan som kvävdes till döds av en popcornkärna? Hon var 1.5 år gammal tror jag, eller om det var runt 2 år? Iaf, hennes mamma vände ryggen till för några sekunder och när hon tittar bakåt så ser hon att minsta dottern står alldeles orörlig med konstig ansiktsfärg. Sen går allt snabbt, hon blir medvetslös och mamman utför försök att rädda henne. Hon berättar i artikeln om hur hon kunde känna dotterns liv rinna ur händer på henne. Lång historia kort, lilltjejen hade satt en popcornkärna i halsen och kvävdes till döds. Hemskt!

Men till tipset då: när man poppat popcorn i mikron och tar ut påsen så har den ju redan öppnat sig lite, en liten springa. Då vänder man helt enkelt påsen upponer och skakar/rystar den så faller kärnorna ur springan. Enkelt va?!
Har här satt ihop en liten demo-sekvens med bilder (😂) från kvällens poppande här nyss:

   

2016-02-13 @ 19:37:32

Rastlös

Jag är städsugen! Men lite för trött i kroppen för att göra något. Det mesta av energin har man ju på morgonen och dagen. Längtar tills imorgon, då blir det lite mera stensamlande om vädret är bra. Det ska vara soligt imorgon också enligt prognosen iaf. Sen ska jag städa badrummen! Idag tvättade Markus fönstrena mot entresidan, när solen låg på så såg man hur ruskigt smutsiga dom var! 

Maggan (Magdalena Graaf) har inte uppdaterat sin blogg på hela dagen, nu är han kanske redan född, lilla pojken.   

2016-02-13 @ 19:18:31

Varsin skål

En Hedvig-skål och en Axel-skål 👍🏼2016-02-13 @ 18:51:41

Lördag

Vi har spelat spel medan Hedvig sov middag förut. Ett som jag fick i julklapp som heter "Tjolahopp" där man ska svara på frågor om Astrid Lindgrens böcker och filmer. Så himla bra också att det finns två olika frågekort, en med frågor för vuxna och en för barn 👍🏼 Efter det har jag deklarerat och skickat in nya taxeringsvärdet på våran fastighet (tomt och hus) men om jag ska vara ärlig så gjorde jag inte så mycket.. Jag loggade in på Skatteverkets hemsida, satt sedan i ca en halvtimme och försökte fylla i korrekt och fatta vad allt innebär. Sen gav jag upp och tvingade Macke att fixa det, haha! 

Även fyllt i papper som har postats till försäkringskassan (igen!). De papper jag skickade in sist angående gravidpenning (som jag fått beviljat) hade jag skrivit fel på ett datum på och då måste ju allt göras om från början (såklart). Men nu ska det vara klart, om jag inte missat något annat. Det är ju ett heltidsarbete att fixa allt känner man nästan ibland, speciellt med den myndigheten!

Det blev ju några turer med samtal angående min sjukskrivning..! Min läkare skrev ett långt brev (2 datorskrivna blad) till fk då dom först bestred att jag skulle ha rätt till sjukersättning de 11 veckorna jag hade kvar till gravidpenning, fast att jag hade ett läkarintyg från början där det stod klart och tydligt varför. Men det löste sig ju tillslut och en handläggare ringde tillslut tillbaka efter att deras (alltså försäkringskassans) egna läkare tagit del av alla handling och även han/hon gjort en bedömning och meddelade att jag självklart hade rätt till ersättning! Så jag fick ersättningen retroaktivt bara två dagar senare. När dom väl snabbar på så är dom riktigt snabba! 
Nog om det.

Till middag har vi precis ätit pizza och om en liten stund ska barnen få lördagsgodis. Sen är det Melodifestivalen men den får Axel se inne i sitt rum. Jag orkar inte se deltävlingarna i år känner jag, räcker med finalen sen när 10 bidrag valts ut.

Hedvig verkar frisk och kry! Äter och dricker som sagt, leker och dansar. Men vi håller oss hemma imorgon också såklart. 


2016-02-13 @ 11:57:11

Stenar

I en timma har vi varit ute hela familjen och samlat stenar på tomten. Övre Svärtinge är ju en rullstensås och hela tomten är som en guldgruva med fina runda, slipade stenar!
Dom är ju väldigt sandiga men dom fina färgerna syns iaf. Får ta och vattna dom sen med en kanna kanske.

Har haft en plan sedan förra våren att placera ut stenar runt husväggen på vissa ställen. Jag började samla stenar och la i högar redan då. Grannen har haft precis samma tänk och har börjat plocka stenar hon också. Hon hade sett samma stentyp på bygghandeln och där kostar dom 1500kr/säck. 


Ser trevligt ut tycker jag! Bra dränering också! 

Himla skönt ute! Kanske att vi luftar bort alla baciller också. Än så länge har hon bara haft ett kräks-utbrott tidigt imorse. Hon både äter och dricker som vanligt.

2016-02-13 @ 10:06:49

Boob design

Markus gjorde det lätt för sig och sa nyss att jag får välja min egen alla hjärtans dag present. Då jag fått ett mail imorse från Boob design att dom har halva priset denna helg på flera av sina amningsbh:ar så valde jag direkt två stycken nu och klickade hem dom i present till mig själv. Tog en röd och en turkos:Nu måste jag in på Maggans blogg och kolla om det hänt något under natten!

2016-02-13 @ 08:45:41

Spymajken

Ja Hedvig kräktes för en halvtimma sedan. Hon lyckades hålla spyan över Markus så inga nerspyade väggar eller sängar än så länge iaf...

Men hon är glad iaf som ni ser.

Macke kom hem från jobbet igår och berättade att 3 av hans kollegor som han dessutom delar rum med är sjuka i magsjuka. Han är ju immun som det verkar men som jag sa till honom igår så kan han ju tyvärr fortfarande bära hem smittan till oss. Bara att vänta och se

2016-02-12 @ 23:54:00

Kiss kiss

Dom här sparkarna/slagen rakt på urinblåsan..! Jag lovar att jag kommer kissa på mig nu nån dag, för det är verkligen inte långt ifrån ibland. Så himla obehagligt! Man är inte ens kissnödig och så bara helt plötsligt så träffar han mitt i prick och under nån sekund är jag säker på att nu kissar jag! Haha! 

Nu ska jag sova, torrt hoppas jag!

2016-02-12 @ 21:55:00

Inget batteri

Min laddare spökar. Den laddar, laddar inte, laddar, laddar inte och så håller den på och växlar varje sekund. Ena stunden har jag 4% batteri, i nästa står det 22 och för tillfället har jag 14%. 

Den har strulat i veckor men så plötsligt så fungerar den felfritt igen och då köper man ju ingen ny. Men nu är den verkligen helt slut! Mackes laddare har han kvar på jobbet, får köpa en ny imorgon. 

Vi har försökt att få igång filmen "Steinar" också men det går inte. Har ringt och pratat med supporten på C-more och det är visst flera som har problem med just den filmen, som har en smart-tv från Samsung som oss. Så felanmälan är gjord och dom jobbar på problemet. 

Så det blev skavlan ist. Har fredagsmyst med popcorn, ostbågar, ahlgrens bilar, salta pinnar och till sist en skål med vaniljglass, jordnötssmör och en massa sötmandlar i. Var inte ens gott men det gick ner ändå.

2016-02-12 @ 16:32:48

Fredag

Den förbaskade halsbrännan lurar tunt hörnet igen. Åt stekt potatis både igår och idag, kanske är därför? Hoppas den håller sig borta och inte kommer närmre än såhär! 

Då var det fredag igen då! Den här veckan och den förra har gått så väldigt fort! 

I helgen blir det nog filmen "Steinar" om inte C-more bråkar. Melodifestivalen är det också. Sen eventuellt en fika hos Max föräldrar om jag ör helt frisk tills dess. Markus föräldrar kommer förbi nånting också, på söndag tror jag. Hoppas på soliga dagar precis som förra helgen!!!

2016-02-12 @ 12:23:03

Maggan!

Är det nån av er som följer Magdalena Graafs blogg? Jag började läsa den för några veckor sedan och jag älskar den! Hennes pojke födds när som helst nu, innan helgen är slut tror jag! Hon skrev på sin blogg att hon varit inne på kontroll igår och var öppen 2 cm! Så spännande!!!

2016-02-12 @ 09:13:44

Morgon

Lämnat Hedvig på dagis, sen vidare till Ica Maxi och handlade lite basvaror. Knappt en person där såhär tidigt på morgonen (var där vid 8:15) och det är ju väldigt skönt! 

Nu blir det frukost framför Nyhetsmorgon 

Förkylningen besitter fortfarande min kropp men jag är hoppfull att den värsta biten försvinner under helgen.

2016-02-11 @ 20:04:50

Lite nytt till våren

Beställt hem lite kuddfodral till våren. Grönt är skönt! Från H&M
  

2016-02-11 @ 18:41:41

Middag

Lastbilsfiks-mat! Saknade smörgåsgurka dock.2016-02-11 @ 13:09:02

Frusen och Linnea nigra

Ett varmt bad kanske hjälper lite i måendet. Har tänkt på senaste dagarna att jag inte fått nån rand över magen ännu, Linnea Nigra eller vad den heter på latin. Med Axel fick jag en rand som gick upp till naveln men slutade där. Med Hedvig fortsatte den förbi upp en bit över naveln. Och så ser jag ju nu på bilderna att randen är ju visst där nu med 💙2016-02-11 @ 09:50:11

Sjuker 😔

Somnade om förut. Drömt mardrömmar och vaknade nyss i sämre skick än imorse. Ögon och näsa rinner, nyser konstant och tungt huvud! Tog en temp men den visade 37.3 så ingen feber. Matlusten är obefintlig också, får ta lite soppa sen senare. Fasiken alltså!!!

2016-02-11 @ 06:38:35

Vill inte bli sjuk

Usch, svidande värk i halsen. Druckit honungsmjölk och det lindrar ju lite iaf. Lite sån där tung känsla i huvudet också, hoppas det blir bättre under dagen, det brukar det ju oftast bli. 

Nu ska jag fläta lilltjofsans hår innan hon ska till dagis 💕

2016-02-10 @ 22:46:18

Blueberrylips

Jag har upptäckt en sak senaste tiden. Mina läppar har fått en blå ton (ja läpparna i ansiktet alltså ifall att nån annan trodde jag menade nåt annat, har för mig att jag hört nån gång att underlivet kan ändra färg också nämligen men där tänker jag inte titta efter!). Är det gravidrelaterat kanske?! Jag tänker, det känns ju som om man går omkring med syrebrist mest jämt och man har ju inte lika bra lungkapacitet under graviditeten. Vad tror ni? Visst låter det logiskt!
Det är ju inte så vackert, ser ut som om man ätit blåbär. 

Nu ska jag sova (efter att jag googlat "blåa läppar vid graviditet") 
Godnatt

2016-02-10 @ 21:48:56

Bjuder på den här

Macke smygfotografera mig i helgen. Han har av nån anledning döpt bilden till "Morran".Ahahahahahahahahah!!!

2016-02-10 @ 21:33:46

Nattning

Hoppade in och tog över nattningen av Hedvig då hon trilskades och skrek och grät, då brukar ett skiftbyte hjälpa. Det tog ändå till kl.21:20 innan jag kunde smyga ut från hennes rum så jag missade det mesta av "Vänligen Lars Lerin" som idag var hemma hos Christer Sjögren. Men det verkar inte som om jag missade nåt egentligen, på de få sista minuterna av programmet jag såg så kände man att Sjögren har alldeles för höga murar. Blev ingen känsla i dagens program.

Zappar över till "Renées brygga" på 4:an istället. Borde kanske gå och lägga mig, är sådär täppt i näsan och tjock i huvudet igen. 

2016-02-10 @ 17:34:05

Glassbilen plinga förbi

Nyduschad liten Donna som för allra första gången har hört glassbilen. Hon har ju ingen koppling till den alls (än så länge) men hon blev ju såklart väldigt nyfiken på denna katschiga melodi! 
2016-02-10 @ 17:08:44

No pancakes today

Man vill ju inte riskera att få skörbjugg!2016-02-10 @ 14:20:40

.

H sover middag och jag tar en frukt och bokstund2016-02-10 @ 08:31:14

Tvätteriet

Håller fortfarande på med tvätten från linneskåpet. Har tvättat och tvättat sedan i helgen. 2 maskiner kvar sen är det klart, det tar ju sin lilla tid då det är massor med duntäcken och dunkuddar (förutom handdukar och sängkläder och filtar) och dom fyller ju en maskin rätt fort! Packar man in för mycket i en maskin så centrifugerar den inte sen, blir för tungt. Sen ska det ju tumlas några timmar med tennisbollar också. 

Men som sagt snart klart! 3 dunkuddar och ett sittunderlag till Hedvigs vagn kvar bara. Skönt att ha allt i linneskåpet nytvättat och fräscht!

2016-02-10 @ 08:08:41

Superduperhungrig!

Vaknade vrålhungrig idag med! Tydligen så är perioden mellan vecka 28-32 en kraftig tillväxtperiod! Det är bara att lyda! Så jag har flämtande (pga täppt näsa) lyckats få i mig en stor äggröra med bitar av skivad kyckling över och mackor. Ska nog gå och hämta en frukt också. 

Äter nog 3-4 frukter om dagen nu, förutom mellanmål som jag äter minst 2 per dag mellan måltiderna. Då oftast choklad eller vaniljpudding, smaksatt keso, knäckemackor eller stekt ägg. Nån pannkaka kan det ju bli också, för det finns det ju oftast några i kylen den senaste tiden ;)

Hedvig kollar på Nalle Puh och äter morot, det var det enda hon ville ha till frukost idag, hon är nog inte inne i nån tillväxtperiod... Eller jo det är hon väl, det är ju barn hela tiden! 

Ute snöar det och det är det tredje bakslaget vad jag har räknat iaf. Enligt bondepraktikan så ska det väl vara 7 stycken innan det blir vår va?! 2016-02-10 @ 07:22:44

Attans

Vaknade täppt i näsan och lite ont i halsen. Lite huvudvärk också och tyngre i kroppen än vanligt. Hedvig är ledig från dagis idag, ska jag må såhär så blir det mycket filmer under dagen..! Vi startar med Bolt nu på morgonen.

Idag har min farmor och Hedvig namnsdag, Iris! 💕

2016-02-09 @ 20:43:19

Kvällsgott!

Gul kiwi, päron och vindruvor och så en stor klick av blåbärskesella. Och två falu rågrut med örtkryddade tunna kycklingskivor 👌🏼2016-02-09 @ 16:51:24

Middag

Idag blev dom inte alls lika bra till en början men nu mot slutet börjar pannkakorna arta sig 👍🏼 Hedvig sitter näck på överkroppen då hon som vanligt stått vid diskhon och tvättat stenar och pinnar.. Suddade bilden då jag inte vet om det är ok att jag publicerar en bild med Max på, har inte frågat hans mamma om det.2016-02-09 @ 14:47:15

Bm besöket

Var ju hos BM imorse. Allt såg fint ut! Tog en urinsticka och den var u.a 👍🏼 Men ska ändå lämna urinprov för odling nästa vecka så att vi säkert vet att urinvägsinfektion är helt borta!

Bltr: 120/65 (sist 110/60)
Blskr: 5,2 (sist 6,0)
Hb: 118 (sist 112) tack Niferex!
Sf: 29 (sist 25)
Bebis hjärtslag: 137 (sist 152)
Vikt: +10 kg sedan inskrivning


2016-02-09 @ 14:32:37

Småhandla stort

Axel och jag tog svängen förbi Ica Maxi på vägen hem. Bara för att köpa lite frukt, mjölk, mjöl och ägg. Men som vanligt så händer det något på vägen genom butiken och slutar sedan med tre påsar fulla med saker! 

Sen sprang vi på tulpaner i blomsterbutiken på vägen mot parkeringen också så det blev två buketter med rosa tulpaner. Men dom var i stort sett gratis, 10kr/bukett. Så dom lever nog inte värst länge men några dagar iaf kanske.

Nu ska jag lägga mig och vila en halvtimma innan vi ska till dagis och hämta Hedvig


2016-02-09 @ 13:21:31

...

Lunchat med Anna och Fia

Nu sitter jag i bilen utanför Axels skola och väntar på att han ska sluta för dagen. Är visst ute i alldeles för god tid vart jag än ska idag. I eftermiddag kommer Max hem till oss och ska leka, tror dom får pannkakor till middag kanske, haha!

2016-02-09 @ 13:19:29

Mörkläggande gardin

Den här har jag funderat på till barnens rum nu när det börjar bli ljusare. Den kan man kapa till den storlek man vill så den funkar även att sätta inuti fönsterkarmen om man vill, 149kr på Ikea, som hittat!

2016-02-09 @ 11:21:21

I väntans tider (satan vilka dåliga rubriker jag får till jämt!!!!😂)

Sitter i väntrummet på Lovisamottagningen och väntar på min tur :)

Läste igenom mina senaste inlägg här nyss och insåg att jag ju glömt ett rum, sovrummet! Men det har ni väl sett förut? 

Efter rutinkontrollen ska jag möta upp Anna och Fia på lunch på Härlig Pasta.

2016-02-09 @ 09:59:09

Övre planet i bilder

Jag lovade bilder på övervåningen så här kommer dom. Gick runt nu och snabbfotade lite med mobilen, inte världens bästa bilder som vanligt men ni har ju aldrig klagat iaf 😘 
Här kommer jag upp för trappan till allrummet på övre plan:

Extrarummet/lillebrors rum som just nu agerar förråd. Här ska det tapetseras men jag kan inte bestämma mig vad jag vill ha för tapet...:Hedvigs rum:Axels rum, som jag tycker är lite för tomt och omysigt än så länge.. Tänker en vit stringhylla här nånstans, en matta, lite posters på väggarna osv:


Klädkammaren som ligger mellan barnens rum, inte mycket att se. Här förvaras lite kakel och klinker, Hedvigs fyrhjuling, matstol och kartonger:

Badrummet:

Nu har ni fått se hela huset, rum för rum :)

2016-02-09 @ 07:44:01

Vecka 30 (29+0)

Just nu har jag en nära vän som är på Lovisamottagningen och får sina äggledare spolade. Hoppas att hon inte har allt för ont! 

Under den här graviditeten så har flera av mina vänner tyvärr förlorat sina små i magen. 1 hade ett utomkveds och höll i stort sett på att stryka med själv. 1 förlorade sin lilla så sent som i vecka 18. 1 fick MA efter flera provrörsbefruktningar. Den 4:e fick ett missfall omkring vecka 10. Alla var vi väldigt nära varandra i tid, bara några veckor hit eller dit som skiljde. Så ledsen för deras skull. 

Jag har två vänner som är gravida just precis nu och som kommit halvvägs. Härligt! 

Jag ska själv till Lovisa idag på vanlig rutinkontroll hos barnmorskan. Man känner att det börjar närma sig slutet på graviditeten ändå för frånomed nu så är det besök hos BM var tredje vecka. 

Vaknade vrålhungrig idag, måste gå upp och fixa iordning en stor frukost nu känner jag! 

Idag går vi in i vecka 30! 💕2016-02-08 @ 17:28:01

Troll Bedside Crib

I helgen ska vi köpa en sån här, en sidosäng för lillebror 👍🏼 


Då har man honom nära om nätterna och behöver inte kliva ur sängen när han vaknar eller vill amma. Och så kan jag röra mig fritt och vända och vrida på mig utan att vara rädd för att rulla över honom! 

Den stora/vanliga spjälsängen som vi köpte till Hedvig från Brio ska vi istället ha på övervåningen i hans rum. Det blir perfekt tror jag!

2016-02-08 @ 16:51:50

Pannkaksforskare

Axel följde med en klasskamrat hem från skolan idag så han åker hem med Markus senare. Hedvig och jag har gjort pannkakssmet (ja igen..) och har nu ätit. 

Hon fick en gummikossa idag som man kan sitta på och hoppa omkring med. Jag köpte den på en köposäljsida på fb 👍🏼 Den skulle såklart sitta med vid middagsbordet och hen fick även smaka några ggr.

Min nya hobby då är ju att steka pannkakor (ja jag har för mycket fritid) jag känner att en trebarnsmamma måste ju kunna steka riktiga goda och frasiga pannkakor! 

Jag har varit värdelös på det! Men nu har jag stekt pannkakor 3 ggr på en vecka och jag gör framsteg varje gång. Grannen som har samma spis som oss gav mig superbra tips igår på vilken värme hon växlar emellan vid stekning. Man ska börja på en viss temperatur och sedan efter 1 pannkaka går man ner ett par steg och efter ytterligare 2 pannkakor så går man ner ett snäpp till i värme och kör sedan på den resten av stekningen. Det funkar verkligen!! Himla praktiskt att få facit i hand av henne!!😂 Så idag blev pannkakorna faktiskt enligt mig själv perfekta. Fint gräddade och frasiga kanter 👌🏼 Knepet är också att ha lite smör i mitten av pannan vid varje stekning och hälla smeten i mitten av stekpannan först. Vilken överkurs va haha.


När vi var över hos grannarna för några veckor sedan så bjöd dom ju på nybakade kanelbullar, dom allra godaste både Macke och jag någonsin ätit!!! Dom slog verkligen även konditoribullar! Jag måste lära mig att göra sådana och grannen har lovat att höra av sig nästa gång hon ska baka såna och lära mig då! 

2016-02-08 @ 13:27:43

Relaxed

Tagit en lång varm dusch. Vi har ju ett duschmunstycke som är som lite mera som regn eller hur jag ska beskriva det. Underbart är det iaf! Jag sätter på min favorit app "relax melodies" med melodierna "eternity" och "Toscana" på våran lilla JBL-spelare (trådlös högtalare som man använder via bluetooth med mobilen) Den kombinationen blir en härlig zen-melodi med fågelkvitter samtidigt. Man kan kombinera hur många melodier och läten som helst! Ljudet av vågor som slår mot stranden, regn, åska, syrsor, grodor, sprakande eld och allt möjligt! Världens härligaste app och så avslappnande! Speciellt om man står i duschen och blundar. Jag hittade appen på AppStore för nåt år sedan, hoppas den finns kvar så ni kan ta hem den också!


Nu efter duschen har jag tänt en brasa, hällt upp ett glas kallt vatten, en kopp kaffe och skivat päron och slagit mig ner i fåtöljen framför brasan med en filt för att läsa lite i min förlossningsbok. Tänk vad bra jag har det va?! 4 dagar i veckan får jag sovmorgon och har sedan hela dagen nästan att göra vad jag vill.
En timma ska jag tillbringa med boken ungefär. Sen ska jag åka och hämta barnen 💕

2016-02-08 @ 12:11:49

Graviditeten just nu.

Vilka har dagar jag har haft! De senaste dagarna har jag nästan njutit av graviditeten. Nästan inga känningar i fogarna, sammandragningarna är mycket mindre och när dom väl kommer så är dom normala- alltså inte så onda och långdragna som dom varit tidigare. Sätter jag mig ner i 5 minuter så passerar dom 👍🏼 Börjar känna en connection med lillebror nu när jag slipper det fruktansvärt jobbiga jag haft under så många veckor. Han är superlivlig och vissa sparkar och rörelser som har får in gör mig paff! Igår kan jag svära på att filten ovanpå magen lyfte när han fick in en riktig spark! Ibland putar han ut rumpan ordentligt och då kan man ju tillomed klappa honom/vagga honom. Imorse hade han flyttat upp sig lite så magen såg inte klok ut när jag såg mig själv i badrumsspegeln. Men han flyttade ner sig igen bara ett par minuter efter att jag rest mig upp. Nu kan jag nästan känna sådär som jag gjorde mot slutet med Hedvig i magen, att det är sorgligt att man inte ska vara gravid för resten av livet typ.. Men samtidigt längtar man efter honom så mycket! Men det kommer verkligen kännas tomt utan hans små puffar/sparkar/hickningar och rafsande där inne!!

2016-02-08 @ 00:14:21

Inte bra...

3.5 timmar till av "making A murderer" har vi sett ikväll.. Först ett halvt avsnitt innan farmen och sen 3 till efter det. 7 avsnitt= 7 timmar på 2 kvällar. Såhär sent borde man ju sovit för länge sedan... 

Godnatt!

2016-02-07 @ 18:23:03

Stämningsfullt

Grannarna har precis gått hem, mätta och belåtna, tror jag iaf ;)

Det blev så stämningsfullt i hallen med ett ljus på vägghyllan. Mycket mysigare än vad man kan fånga på bild. Är så nöjd med placeringen, det var lite väl tomt innan. Nån tavla ska upp på väggen mellan groventre och toaletten också sen när jag bestämt mig för motiv och storlek.

Nu är det dags för ett bad för lilla H innan läggdags. Sen är det veckofinal i farmen och nåt avsnitt av "making a murderer".   

2016-02-07 @ 15:50:08

Pannkaksfest!

Grannarna är här om 10 min så det är hög tid att börja med pannkakssmeten.2016-02-07 @ 13:58:06

Klockrent!

Och såhär blev det med den uppe :) Fina buketten med videung som jag köpte i fredags passade perfekt där uppepå 👌🏼

2016-02-07 @ 13:42:26

Väggkorgen/hyllan

Äntligen hittat en plats för väggkorgen jag skickade efter i julas. Jag hade ju när jag beställde den tänkt att den skulle vara vid sidan av soffan på entréplan men det blev inte alls bra såg vi sen. Den såg intryck ut där och det blev för trångt. Så den får istället sin plats i hallen, på den plats jag tänkt vi skulle ha en påshylla från Norrgavel från början. 
Såhär ser det ut innan:2016-02-07 @ 11:25:11

Vilken vårdag!

Galet skönt ute! Känns ju som vår när solen ligger på och fåglarnas kvittrar!

Plockat en hel del skräp! Plastbitar, frigolit, plåtbitar, plastpåsar, träklossar, stålvajrar, en presenning som blåste hit under stormen i vintras och en massa annat skräp! Inte klart ännu, men ser klart bättre ut iaf!

Hedvig fick även en lektion i var man fyller på spolarvätska 👍🏼Vilken härlig dag!!! 

Snart kommer det en tjej förbi och hämtar en superstor kartong med barnkläder här som hon ska lämna till nån organisation som heter "förrådet". 
👍🏼 

2016-02-07 @ 10:05:05

Pannkaksfest i eftermiddag

Chattade precis lite med nya grannen (vi kallar de grannarna som byggde samtidigt som oss för "nya grannarna") och det blev bestämt att vi ska ses på pannkakor här hemma hos oss i eftermiddag. Dom skulle ju ha hälsat på för några veckor sedan men då bröt ju magsjukan ut här så vi ställde in. 

Men det blir ju bra, då får man en anledning att städa lite, för annars har jag ingen lust med det idag känner jag. Macke ska ut på tomten och plocka skräp också, det ligger ju allt möjligt kvar som byggarna strödde omkring och lämnade kvar, plastbitar och annat. 

Men jag ligger kvar i soffan en liten stund först!2016-02-07 @ 08:57:01

Godmorgon

Det gick inte att se Beck igår, förmodligen överbelastat då jag kan tänka mig att en miljon ville se den.. 

Men vi lyckades komma in på Netflix ist (som har bråkat i flera veckor) jag hittade en bakväg och vi blev helt paffa när vi helt plötsligt var inne i menyn. Så vi såg 3 hela avsnitt plus ett halvt av "making a murderer". Det blev rätt sent, klockan var närmare 01 när Hedvig vaknade och då stängde vi av. 

Har drömt massa konstigt och otäckt inatt. Att jag var på triss-skrapet på tv två dagar i rad och vann 7 miljoner ena dagen och 5 miljoner nästa. Men jag råkade också döda 2 personer under dom dagarna tillsammans med min kompis Alec. Så vi var ju livrädda för att åka fast samtidigt som man led av samvetskval. Jag hade flyttat från huset också och bodde i en äckligt etta med bruna hemska gardiner sär den tidigare hyresgästen hade rökt inomhus.. Fy!

Nu aka jag gå upp och äta frukost och försöka skaka av mig denna hemska känsla efter drömmarna.

2016-02-06 @ 17:21:57

Lördagsgodis

Världens mysigaste unge ligger i soffan och äter Ahlgrens bilar. Hon har inte sovit något idag, hon tog nyss ett bad och har redan fått pyjamas på sig. När hon smaskat upp godiset så börjar det närma sig tandborstning och läggdags, för 18:30-19:00 borde passa bra. Sen är det filmtajm!

2016-02-06 @ 16:08:04

Lördag

Åhhhhhhh får inget gjort... Vi påbörjade rensningen i lilla barnrummet och fick en del gjort. Men sen tog vi paus och det är flera timmar sedan! Alla täcken, kuddar, lakan, sängkläder, handdukar ska tvättas innan det läggs tillbaka i linneskåpet! 2 tvättar har vi gjort iaf.

Mer kommer inte att bli gjort idag.
Ikväll är det ju första delfinalen av Melodifestivalen. Men idag har också nya Beck premiär, "Steinar". Är nog mera sugen på att se den.

2016-02-06 @ 11:03:37

"När jag inte får som jag vill..!"

Ja det var den porslinsskålen... Unge!2016-02-06 @ 10:42:19

Svårstartade

Här sitter vi efter frukost, när vi egentligen borde börja ta tag i lilla barnrummet där uppe. 

Hedvig sysselsätter sig själv med leksaker i sitt rum 👍🏼 Hon ropar ner till oss ibland, nåt om Charlie haha.

2016-02-06 @ 09:05:04

I think I think to much

Låg vaken länge, länge, länge efter att jag gått och lagt mig igår! Liten i magen var vildare än någonsin tror jag. Låg och funderade på vad jag vill ha för inredning på övervåningen i allrummet. Sen gick jag i huvudet igenom rum för rum i huset, låg och tänkte på det lilla barnrummet där uppe som just nu agerar förråd med 7-8 kartonger, flera fulla Ikeakassar och annat.. Det ska ju rensas bort och plockas upp. Men flera kartonger är ju fulla med böcker och dom kan vi inte packa upp förrens vi har bokhyllor. 

Och vad ska vi ha för möbler på terassen där uppe? Ska vi ha en vägghängd markis eller bara ett sånt där jumboparasoll? Vad svårt allt är!

Moccamastern är igång hör jag och Macke håller på och tänder i braskaminen. Dags att rulla ur sängen snart då!

2016-02-05 @ 23:37:48

Kvällsbula

Kvällens bula. Tänk att den ska fortsätta växa i 11 veckor till. Macke fick en chock idag i hissen i p-huset då han helt plötsligt tyckte att magen var så stor, haha!

Nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig! Godnatt

2016-02-05 @ 23:06:09

Kvällen

Maten var god och filmen var bra! Satt oväntat bra under hela filmen, skruvade nog inte på mig en endaste gång och så var filmen ändå 2 timmar lång.

Vi var hemma igen vid 22:30. Nu ska jag kika lite på tv innan jag går och lägger mig. Macke gick in till Hedvig för en halvtimma sedan då hon gnydde lite och sen somnade han själv där. Imorgon bitti blir det frukost med färska frallor från leveransen igen, älskar helger!

2016-02-05 @ 17:44:08

Nakna kocken

Efter dagis plockade Hedvig med sig en kotte in som hon sedan skulle diska ren. Att hålla på med vatten i diskhon är det bästa hon vet! Tyvärr hamnar ju mycket av vattnet över hela diskbänken, golvet och henne själv. Men det är bara att låta henne hållas, hon har ju skoj under tiden och det hindrar henne från att krypa upp i soffan och somna i ett hörn redan vid 16-tiden (sov inget på dagis idag).

När hon lekt klart ville hon vara med och göra pannkakor. Vi stekte ett helt gäng både till henne och hennes mormor som nu är barnvakt medan vi ska in till stan på middag och bio.2016-02-05 @ 10:34:30

Fredag!!!

Inatt vaknade jag av att jag var kissnödig och fick gå upp. Det har jag sluppit under många många veckor nu, men nu är det kanske dags igen? Det kommer ju tillbaka närmare slutet vet jag, så har det varit med både Axel och Hedvig men jag minns inte vilken vecka ungefär. Hoppas annars att det bara var en engångsföreteelse så att jag får sova ostört i några veckor till.

Ikväll har vi barnvakt (mamma/mormor) så Macke och jag ska ut och äta och sedan se biopremiären av den nya Point Break. Hoppas den är lika bra som jag tror! Tror vi tar middagen innan på Olearys, jag är så väldigt sugen på pasta Alfredo!

Tror jag ska ta en sväng till Maxi innan dagishämtningen sen och kolla om jag kan hitta nåt nytt att köpa att ha på mig ikväll. Nya byxor behövs! 

2016-02-04 @ 18:00:27

Sista dagen

Vilket långt hår Hedvig har fått nu. Så sött att hennes toppar lockar sig också!Vi kollar på Barnkanalen och väntar på att M ska komma hem från jobbet. 

Om några timmar ska jag ta den sista tabletten i penicillinkuren. Sammandragningarna och förvärkarna har minskat rejält sen några dagar med penicillin. Måste varit UVI:n som orsakat såhär mycket besvär och onödigt lidande! Undrar hur länge jag hade haft urinvägsinfektion egentligen?? Strunt samma, nu borde den ju vara borta. Ska till barnmorskan på rutinkoll på tisdag och då tar vi en urinsticka. Om 1-2 veckor ska jag lämna ett urinprov igen också som skickas på odling för att säkra att infektionen är borta 👍🏼 

2016-02-04 @ 11:02:11

Brunch


Inatt har jag sovit sådär jäkla bra igen! 🌟


2016-02-03 @ 22:08:53

Bagasi

I färgen cognac. Ja det är dröm-skötväskan! Ska man slå till? Jag har ingen egen handväska, använder inte handväska. Men den här kan man ju ha till både och! Visst är den fin! Men den kostar också.. 3500kr 

Jag får nog drömma vidare. Eller...? Nä fast jo... En dag! (Men nu är det ju sista barnet?! Så sista chansen...) maybe. 

2016-02-03 @ 19:32:20

Den enda frivilliga diskaren i familjen!Den här köpte jag hem idag, nya smaken på pudding är vanilj. Åt en i bilen som mellis på väg hem från BVC (Macke som körde bilen!) och den är god, smakar lite som vaniljkräm. 2016-02-03 @ 15:17:34

TadaaaaaBVC besöket avklarat, gick så bra så. 
Vikt: 13.4 kg
Längd: 88 cm

2016-02-03 @ 12:49:54

Päron

Päron håller igång magen! Funkar hur bra som helst, jag äter minst ett päron om dagen, oftast två.

Sitter i fläckigt linne. När jag ätit upp det här ska jag nog ta och fräscha till mig lite.

2016-02-03 @ 10:38:29

Barnkanalen är bra att ha!

Nästan 4 timmar fick ändå gå innan jag satte på tvn och Barnkanalen. Vi hann äta frukost 2 ggr och leka med duplo och dockor och bara mysa i soffan där nere. Men nu orkar jag inte sysselsätta nåt mera utan behöver lägga mig en stund. Dags att fixa till lite lunch om en stund, men först ska jag ligga i soffan i en halvtimma minst!

2016-02-03 @ 08:42:18

Att möta förlossningssmärtan

Den här köpte jag på stan häromdagen innan jag gick till massören. Har inte hunnit läsa mera än 50 sidor än så länge men den känns riktigt bra! Redan flera saker jag läst som jag känner kommer hjälpa sedan vid förlossningen. Tex vill jag skriva ett förlossningsbrev denna gång. Där ska det tydligt framgå att jag vill ha smärtlindring! (Hade inget alls vid Axels förlossning) kommunikation är också superviktigt! Jag vill hela tiden under förlossningen veta vilket skede vi är i (kontrollbehovet...) och så behöver jag nog bli påmind om att smärtan inte varar för evigt, att den leder till nåt positivt. Vill inte låsa mig och låta rädsla leda till kontrollförlust som i sin tur skapar panik. Jag måste känna mig trygg. Tidsperspektiv vill jag också ha, så att jag vet var i födandet jag befinner mig. 

Jag är orolig att upplevelsen från Axels förlossning (för den var tyvärr hemsk!!! Så hemsk att jag ringde min syster direkt och fick henne att svära på att hon aldrig skulle bli gravid för att föda barn går inte för då dör man) ska påverka mig negativt när värkarna kommer denna gång. Mitt mantra under förlossningen med Axel var "Aldrig mer, aldrig mer!!" Dom orden upprepade jag högt säkert 1000 ggr under förlossningen.

Författaren till den här boken är chefsbarnmorska på BB Stockholm och har 40 års erfarenhet inom förlossningsvården. 
Tänk att om  bara ca 3 månader så ska man vara med om en förlossning igen. 

Jag hittade boken i pocket på Akademibokhandeln. Den finns i ombuden också men då kostar den 200kr, i pocket kostade den 85kr.

2016-02-03 @ 08:34:14

Onsdag

Hedvig vaknade straxt efter 19 igår kväll. Hon åt två pannkakor och höll sedan på att slumra till igen. Men hon studsade upp efter några minuter och var sen vaken till midnatt 😱 Vi försökte i omgångar att lägga henne men precis när hon höll på och somna så kvicknade hon till igen. 

Imorse vaknade hon 6:30 och har varit uppe sedan dess. Hon har börjat prata väldigt mycket om nån Charlie (låtsaskompis?) som är utanför huset. Igårkväll skulle hon promt ut till Charlie och leka! Nu har hon pratat om honom (för det är en pojke har hon berättat) i flera timmar. Hon har börjat att prata om vargar också och att hon är lite rädd för vargarna. Men idag hade Charlie tagit bort alla vargar berätta hon. Jag gillar inte riktigt att han heter Charlie. Har ni sett filmen "Hide and seek" med Robert De Niro? Kan han inte heta Pelle istället?!

Idag ska vi ju till BVC på 2.5-års kontroll. Vi ska till våran nya VC, Åby. Jag undrar verkligen var H ligger på kurvan i längd. Hon är ju rätt kort för sin ålder, har jag fått för mig iaf. Hennes kusin Ines som är 9 månader yngre är nästan ikapp henne i storlek nu. Men det är bara bra, då räcker ju kläderna längre 😉

2016-02-02 @ 22:44:51

Sömnbrist.

Nåt jag tänker på och är orolig för är sömnbrist. Jag vet av erfarenhet att sömnbrist inte är det bästa för mig, jag vill nästan påstå att den är värre för mig än andra. Då tänker jag inte på hur det påverkar bara mig utan också min omgivning. När jag får sån extrem sömnbrist som man faktiskt tyvärr inte kan undvika med en nyfödd så reagerar jag med extremt kontrollbehov. Jag stressar och trissar upp mig och de tillfällen jag då skulle kunna passa på att vila så är jag så manisk med det jag gör att det inte finns en chans till nedvarvning och lugn. Det blir en ond spiral! Som nu efter nyårsafton då jag var vaken i 1.5 dygn i sträck (kunde inte sova då M hade nyårsfest till 5:30 på morgonen) och mådde så dåligt sen! Tig flera dagar att komma igen och jag var oerhört ledsen för allt och ingenting, såklart så spädde ju hormoner på det också. Men hur mycket mer hormoner har man inte sen då, under amning och konstant sömnbrist?! Och så en blivande 3-åring på det, som för tillfället prövar oss rätt hårt med sitt trotsande och humör! 

Min och Markus relation mitt i allt.. Vi kommer säkert att vara helt slut och då är man inte alltid så förstående mot varandra...

Ja så går tankegången ikväll. Jag får nästan kontrollbehov bara jag tänker på det. Jag får lust att börja plocka, fixa, städa, rensa, förbereda, förbereda, förbereda!!! Dom områdena kan jag ju kontrollera liksom, iaf i vanliga fall när jag är i fysiskt skick. Jag blir så knäpp när jag är som knappast att jag kan stå med handen uppe i luften redo att ta emot ett dricksglas när personen druckit färdigt för att jag ska få in det i diskmaskinen så fort som möjligt.

Jag får se till att be om hjälp och då ta emot den och släppa kontrollen. För hela familjens skull! Så nu bestämmer jag det! Yoga, massage och sådant ska väl hjälpa också?!

2016-02-02 @ 19:02:11

...

Hedvig däckade kl.16! Det fanns inte en möjlighet att hålla henne vaken! Och hon sover fortfarande. Samma sak igår. Imorse var hon supertrött, sov sen inget på dagis och har nu sedan vi kom hem sovit i 3 timmar. Vilken ond cirkel vi hamnat i! 

Imorgon är hon iaf ledig från dagis så då får hon ju sova ut om hon vaknar nu och är uppe till sent ikväll. Jag har stekt pannkakor ifall hon skulle vakna och vara hungrig. 2016-02-02 @ 14:17:44

Nu var det dags

Klickade hem lite kläder från H&M idag. Nu börjar det bli svårt att klä sig och det enda jag äger just nu i mammakläder är två par byxor och en tröja. Så det blev lite tröjor, toppar, leggings, underkläder, en klänning. Jag har varit lite sugen på en lång Cardigan i färgen grå från Ellos också och när jag nu tänkte göra slag i saken så är den såklart slutsåld! 

Om en timma ska jag hämta H på dagis. Imorgon ska vi till BVC på 2.5-års kontroll.

Jag måste ta tag i att köpa frimärken också. Det är helt galet! Jag har brev som behöver skickas iväg och det är i stort sett det enda jag har på "to-do-listan" om dagarna- att köpa några frimärken. Men det blur aldrig av, jag glömmer det konstant! Har försökt i 2 veckor nu! När det blir av kanske jag ska köpa på mig en årsförbrukning direkt...

2016-02-02 @ 12:15:52

V.29 (28+0)

Över 70% avklarat nu. Börjar bli lite trångt.
2016-02-02 @ 09:41:40

Bugaboo nya topset och suffletter

Bugaboo släpper topset och suffletter i grått till Donkey, Cameleon och Buffalo :)

Topset kommer kosta 1200kr, till Donkeyn kommer det även säljas lösa suffletter och dom kostar 850kr.

1 mars släpps dom! 

Det här fick jag nys om igår i gruppen "barnvagnar" på fb. Snodde bilder därifrån också. Jag måste ha ett grått topset tror jag


2016-02-01 @ 21:09:55

Kväll

Sitter uppkrupen så långt upp i soffan som möjligt med en amningskudde under knävecken och en värmekudde i ryggslutet. Har precis tagit ett glas vatten med alvedonbrus mot värkande rygg/svank. Värmekudde är riktigt skönt! Den ska jag packa med mig i BB-väskan sen när det blir dags! 

Ute har det snöat hela kvällen så nu ligger det ett vitt täcke över backen igen. Jag som nästan fick lite vårkänslor idag när det var torrt och snöfritt och solen lyste på förmiddagen. Hörde även lite fågelkvitter när jag gick ut och satte mig i bilen på förmiddagen. Men det är bra, det ska ju komma rätt många bakslag och nu är det första avklarat tänker jag ;)

Idag har jag ätit penicillin i 4 dagar, har 3 dagar kvar. Märker stor skillnad till det bättre. För info så är kisset nu klart och fint och luktfritt 👍🏼👏🏼😁 

2016-02-01 @ 18:28:15

Jag kanske har lite gröna fingrar iaf

Min lilla elefantstickling lever fortfarande 👏🏼 Den har börjat rota sig nu tror jag. Hoppas att den växer till sig och blir lika stor och fin som modersplantan!2016-02-01 @ 15:57:00

Måndag

Var på gravidmassage vid 11:30. Såfort jag lagt mig till rätta på massagebänken med magen igenom hålet så tog massören en titt och visslade sedan en sån där "oh-my-god-vissling". Han satte ihop mina fötter och visslade igen! Mitt högra ben var flera centimeter kortare än det vänstra! Inte konstigt att jag börjat vagga fram då. Mina sätesmuskler var rejält spända, framförallt högra då. Han sa att det var tur att jag kom nu inte inte väntade för länge! Efter massage lyckades han förlänga muskeln lite igen men det gjorde svinont! Det gjorde ont överallt idag och var inte alls lika behagligt som sist. Fick sån där spränghuvudvärk nästan direkt och den spred sig ner i pannan och näsan nästan. 

Förmodligen spänner jag mig så mycket i sätesmusklerna för att jag har ont av foglossning, min högra höft mår inte alls bra just nu sa han.

Jag ska dit om 2-3 veckor igen.

Efter massagen åt Anna och jag lunch på Härlig Pasta, jag tog som alltid Caesarsallad med räkor

Och en latte och tiramisu till efterrätt

Hade ont i fogarna och ansträngde mig för att inte vagga de 300 meterna jag hade att gå till bilen. Sen var jag tvungen att hjälpa till genom att lyfta upp högra benet med handen när jag skulle flytta foten från gaspedalen till bromsen under körningen hem.

Slog mig ner i soffan när jag kom hem och läste bok en timma innan jag åkte och hämtade Hedvig på dagis. Hedvig somnade för övrigt nästan under de 3 minuterna i bilen på vägen hem, hon hade hoppat över middagsvilan idag. Nu ligger hon och gosar och myser och gäspar i mon famn och att hålla henne vaken tills ikväll blir nog svårt..

RSS 2.0