2016-08-31 @ 14:35:07

Bamse ❤️

När jag hämtade Hedvig på förskolan idag så gick vi över till hennes förra avdelning Bamse med en liten present från oss som tack för tiden hos dom. Dom har varit underbara och jag saknar dom, Hedvig gör det också!

När man fyller 3 år så får man ju flytta in i stora huset som det kallas. Nya avdelningen verkar ju toppen den också men man har ju inte hunnit få nån relation till dom pedagogerna ännu, men det kommer säkert snart.

Vi överlämnade iaf en liten text till Birgitta, Lotta och Pernilla som jag beställt, köpte en ram på Ica Maxi till 💕

Dom blev lika glada att se oss som vi att se dom! Fast man springer ju på varandra rätt ofta då avdelningarna delar gård. Dom blev jätteglada för tavlan också och både jag och Birgitta höll på att börja gråta.

Vi stannade kvar inne på Bamse en stund och lekte lite. När vi skulle säga hejdå så gick Pernilla och hämtade Hedvigs favoritdocka och gav den till henne, så snällt! ❤️

Varje dag så gick Hedvig omkring med den dockan på förskolan och när vi hämtade henne så fick hon alltid lov att lägga den på sin hylla i tamburen så att hon kunde plocka med den in på avdelningen igen varje morgon. Så gjorde hon VARJE DAG under de 9 månader som hon gick där!

Just nu ligger hon i tvättmaskin och fräschas upp lite :)


2016-08-31 @ 14:16:26

Lilla knyckaren

Imorse skymtade jag nånting litet och blått i våran vedkorg. Tyckte att jag kände igen den och skickade en bild till Frida och frågade om det var deras?

Jo då! Den är en del av en elefant i suddgummi som man kan bygga ihop, kanske den viktigaste delen då detta är hela torson typ. Dom hade tydligen letat ihjäl sig efter den också!
Då har alltså Hedvig knyckt den när vi varit där! Stoppar den i fickan förmodligen 🙈

Nu är den iaf på väg hem till sin riktiga ägare och resterande kroppsdelar!


2016-08-30 @ 18:12:06

Trädgården

Trädgårdsmästaren har varit här idag. I lite mer än 1 timme gick vi runt på tomten och tittade och pratade så att hon skulle få ett hum om vad jag gillar och inte. Hon frågade om det var nån färg jag ogillade i trädgården och jag kände direkt att gult är jag inte så förtjust i vad det gäller blommor och växter. Om nån enstaka solros skulle hitta hit så skulle det inte göra nånting men annars vill jag inte ha gult.

Vitbrokiga växter är jag väldigt förtjust i, funkia tex.

Om nån månad skulle hon nog ha ritat klart. Jag har ingen brådska alls så hon får ta god tid på sig om hon behöver.

Fast lite nyfiken är man ju såklart 😊


2016-08-29 @ 10:22:44

Igår

Vi hade det supermysigt i carporten igår! Lite segt idag men inte så himla farligt.

Grillen tände vi bara för att ha som värmekälla 👍🏼


2016-08-28 @ 13:59:00

S Ö N D A G

Ligger i sängen och ammar i nytvättade sängkläder. Fick ju mens i veckan och är nu inne på min 6:e blödningsdag, kan tydligen bli så att man blöder lite kraftigare i början efter att man satt in en hormonspiral. (Lite blodfläckar på sängkläderna imorse trots skydd på mig så det är inga sparsamma blödningar heller)

Efter frukost imorse gick vi ut och jag kånkade in trädgårdsgruppen in i carporten. Lisa kommer ju ikväll och vi ska dricka vin och mysa och jag tänkte att utomhus får vi vara mest ifred.

Jag har lagt dit en matta, ställt dit olivträdet, spikat upp lite spikar i taket så jag kan hänga solcellslamporna där sen (men då det regnar nu och vi inte fått nån glimt av solen idag så är det ju frågan om dom kommer laddas nåt) ställt dit en lykta, lite kuddar och filtar, satt min lampboll på laddning.

Sen tog jag barnen och åkte till Bauhaus och handlade en krok och en kätting till så att vi kan sätta upp hänggungan där också. Kanske att vi eldar lite i eldkorgen med, fast inte inne i carporten då.

Det blir nog mysigt. Man får tänka bort allt bråte som står där inne bara, skottkärra, cyklar, gräsklippare m.m.

Var förbi jobbet också och lämnade lunch till kusin och kollega. Åt samma när jag kom hem

Macke och Nicklas kom hem för ca en timme sedan. Dom sitter på övervåningen lite halvsega och tittar på formel-1

Macke erbjöds sig att ta Gustav men jag tycker det är bättre att han laddar batterierna lite tills ikväll så får han ha barnen då medan Lisa och jag har tjejmys. Kan tänka mig att Hedvig kommer vilja vara med oss där ute hellre och det får hon ju då såklart 💜


2016-08-27 @ 21:54:12

Vilken dag

Allt har flutit på hur bra dom helst hela dagen! Hedvig har nog inte trotsat en endaste gång faktiskt och Gustav har varit lika lätt som vanligt 💕

Hoppas att dagen imorgon blir likadan!

Vi var till lekplatsen borta på dagiset på våran gata förut och lekte av oss lite

Hedvig i sin nya klänning som vi köpte på lager157 igår. Den har fickor på sidan (Hedvig är väldigt förtjust i klänningar och tröjor med fickor). Jag hade med alla 3 barnen dit igår och det var ju lite småstressigt men det gick riktigt bra, mycket tack vare att Axel hjälpte till så bra!❤️

Sköt in sängen i sovrummet mot väggen förut, så nu behöver jag inte vara orolig att nån av dom ska trilla ner inatt (om dom inte hadar sig ner mot fotändan) Hedvig får sova längst in, Gustav i mitten i babynestet och jag längst ut 👍🏼

Flera efterlyste receptet på zucchini-lasagnen, jag postar det imorgon om jag får tid.

Vid lunch imorgon har jag lovat min kusin att åka in till jobbet och lämna en portion av lasagnen till henne, det blir bra tajmat med att få Hedvig att sova middag.
Idag åkte jag en extra sväng runt här i samhället efter affären för att få henne att somna, det funkar alltid! Men jag börjar bli orolig för att folk snart börjar ifrågasätta vad det är för skum person som kör fram och tillbaka, speciellt då jag ibland stannar till och tar en bild på ett fint träd/buske på nåns tomt 🙈 dom tror väl att jag rekar för ett inbrott snart...

Gustav sover och somnade vid 20:30, förhoppningsvis för natten. Hedvig ligger här i soffan med mig och småpratar, tänkte att hon får somna här så bär jag ner henne sen. Vill inte riskera att lägga henne i våran säng redan nu ifall att hon väcker Gustav.


2016-08-27 @ 15:45:21

Brandsläckare

Nåt Gustav tycker är superroligt är att se sig själv i spegeln! Han snackar och kvittrar mot sig själv och spänner upp hela kroppen i förtjusning!

Macke vann förresten hem med en brandsläckare igår som han vann i golftävlingen. Himla bra för vi hade ännu inte köpt någon 🙈

Än så länge rullar det på riktigt bra här hemma, fast det är ju ingen skillnad på att vara själv en lördag-dag mot en vardag då Markus jobbar. Det är ju kvällen med läggningar som blir lite bökigt, men det gick ju hur bra som helst igår :)


2016-08-27 @ 13:34:13

L Ö R D A G

Macke kom hem vid 23 igår och hade Nicklas (Maddes sambo) med sig som han hämtat på tågstation.

Imorse åkte dom iväg vid 7:30 för att överraska Nisse som det är svensexa för idag.
Dom kom upp straxt efter 7 och det första Macke gjorde var att ta en temp då han kände sig dålig.
Sen stressade han runt och packade och letade efter kläder att ha på sig under dagen då dresscoden var svart (dom ska även ha rånarluvor på sig). En hel del svärande då han inte fann det han letade efter. Ingen trevlig energi direkt. Så det var rätt skönt när dom åkte en liten stund senare.

Efter det började jag laga lasagne med zucchini ist för pastaplattor. Det gäller att passa på under morgonen när barnen är som fogligast 😝

Sen har vi kollat på film, varit nere i affären och handlat lördagsgodis och lite diverse annat och nu sover båda två middag så jag fick äta lunch i lugn och ro precis 👍🏼

Macke är borta tills imorgon eftermiddag nån gång så jag tänkte att både Hedvig och Gustav får sova med mig i dubbelsängen inatt. Ska flytta in den mot väggen tänkte jag.

Imorgon kommer Lisa hit på eftermiddagen/kvällen och har med sig lite vin, så ska vi ha lite tjejkväll tänkte vi 🍸

Zucchini-lasagnen in the making:

Gott blev det! Fick receptet av Bosse igår.

Nu ska jag nog ta mig lite kaffe eller kanske en liten vila först


2016-08-26 @ 17:18:09

F R E D A G

Imorse var ventilationskillen här och fixade frånluftvärmepumpen. Den har larmat om nåt fel i flera dagar nu. Det var bara nånting som var glappt nånstans så det gick fort att fixa 👍🏼

Sen har jag varit på utvecklingssamtal på Axels skola. Gustav fick hänga på han också medan Hedvig fick hänga i Lindö under tiden.

Nu har vi precis kommit innanför dörren. Hedvig somnade i bilen på vägen hem och sover nu vidare på soffan. Hon blir nog vaken rätt länge ikväll med andra ord men det gör inget för jag har köpt lite chips och dipp till fredagsmyset så kan hon hänga med mig i soffan ikväll.

Macke ska på golftävling med kollegorna efter jobbet så han kommer nog inte hem förrens rätt sent. Jag hoppas han vinner och tar med nåt fint pris hem 😁

Fick med mig 2 zucchini från Lindö, egenodlade av Bosse och Carin. Ska laga nånting gott med dom, får se om det hinns med ikväll

Idag måste det vara den varmaste dagen hittills i år va?


2016-08-25 @ 21:41:50

Offert

Fått offert på storstädet. Det beräknas ta 6.5 arbetstimmar maximalt så då blir kostnaden 1105kr. Dom är två stycken som arbetar och städar i par så vi behöver bara lämna hemmet i 3-3.5 timme 👍🏼 Som hittat!

Tänk vad tid vi sparar på att låta nån annan göra det! Tid som vi kan lägga på annat roligt ist!

Jag börjar redan känna ett lätt beroende av städhjälp smyga sig på...😁


2016-08-25 @ 20:31:42

Sommar med Ernst

Där hade jag lite tur, Idol är ju inte på torsdagar 😜


2016-08-25 @ 19:56:55

Här sitter jag

Och kollar på medans Macke och Gustav klipper gräset

Alldeles straxt börjar Idol, inget favoritprogram direkt men Axel älskart och han ville att vi skulle se det tillsammans då han åker till din pappa imorgon för att sen åka iväg till Portugal i 2 veckor med dom.


2016-08-25 @ 12:02:42

T O R S D A G

Vilken dag, jag har hunnit med så mycket och det är inte ens lunch ännu 👏🏼

Gick upp när Gustav tog morgon 6:20 imorse, satte på kaffe och drack sen i lugn och ro innan jag satte igång med tvätt, plockning och dammsugning.

Axel är ledig från skolan idag och imorgon så han hjälpte mig att hämta tvätt från övervåningen, gå upp med ren tvätt till övervåningen, han gick och slängde soporna, höll Gustav sällskap i bilen medan jag lämnade Hedvig på förskolan och även när jag var inne på Matöppet här nere och snabbhandlade.

Som tack köpte jag hans favoritfrallor till frukost och Gorbys piroger som han önskade sig till lunch.

Sen kom städfirman vid 9:15 och vi slog oss ner i köket och gick igenom en checklista med vad jag ville ha gjort. Tog i stort sett rubbet! Avtorkning sv ventilationsdon uppe i taket plockade jag bort från listan, dom är inte nåt dammiga eller smutsiga ännu. Sen la jag till rengöring av filtret ovanför spisen.

Förutom all "vanlig" städning av öppna ytor och så, så kommer dom dammsuga sofforna, under alla dynor, torka av alla lampskärmar, alla golv och taklister, torka av alla kakelplattor i badrummen, rengöra alla golvbrunnar, rengöra in och utvändigt i kyl, mikro, ugn, torka av alla fönsterbläck, alla dörrar, dörrhandtag, lysknappar, eluttag, tv-apparater, damma och torka av alla bord, hyllor, bänkar och massor med mera därtill!

Längtar tills dom kommer! (Om en månad)

Tjejen som har firman gav ett riktigt bra intryck!
Frågade lite om vardagsstäd också, att man kanske bokar en gång var tredje vecka eller så. Det är då tyvärr lite väntetid på att få en fast plats eller vad man säger, folk står visst på en väntelista. Men hon sa att man kan skriva upp sig på en "avbokningslista" där dom kontaktar en samma dag eller dagen innan när dom fått ett återbud 👍🏼

Sen kan man ju skräddarsy helt hur man vill ha det, vad man vill ha städat. En del gör så att dom säger en bestämd tid, typ att dom håller en tid på tex 2 timmar och städar så mycket dom hinner på det (340kr då alltså). Dom lär ju hinna en del ändå om man har plockat iordning innan så man underlättar lite för dom, dessutom får dom ju arbeta ostört och så har dom säkert grym teknik på hur man är både noggrann och effektiv.

Jag har höga förväntningar som ni hör, men jag tror jag kommer bli supernöjd!

Nyss har jag tagit en dusch, borstat tänderna, smörjt in mig och hann precis klart tills Gustav vaknade efter en liten vila och ville amma. Hade tänkt att jag skulle få bläddra lite i nya Mio katalogen innan han vaknade men man kan inte få allt 😝

Straxt fixa lite lunch (värma Gorbys i mikron haha)

Om två timmar ska vi hämta H på förskolan och ikväll har Axel fotbollsträning.

Häromdagen spelade han och Max street-tennis, Max styvfar Micke åkte och handlade färg och målade sen upp en tennisbana på gatan 👏🏼


2016-08-24 @ 19:48:49

Städhjälp

Idag är en sån där dag då barnen tar kål på mig. När alla vill nånting samtidigt hela tiden! Utmattad i hjärnan minst sagt!

En paus står högt upp på önskelistan just nu! En paus och en sovmorgon tack!

Nätterna är mera vakna än tidigare då Gustav äter oftare just nu, utvecklingssprång på gång kanske? Snart kommer det nog tänder också 🙈

Imorgon kommer en tjej och ska kolla lite här i huset, jag har nämligen beställt storstäd! Det är så nära en flyttstädning man kan komma med ett möblerat hem. Vi hinner ju aldrig ikapp annars och jag kan inte leva med all denna smuts.

Torka av alla lister och kakelplattor och massa annat är inte direkt prio ett när man städar själv, då handlar det mest om att "släcka bränder" och ta hand om det allra värsta, sen nästa dag så börjar det om igen.. Ett steg framåt och ett steg bakåt verkligen!

Dock var städfirman fullbokad just nu så det blir inte förrens i slutet av september. Men imorgon kommer dom som sagt för att kolla huset, hur mycket ytor det är osv så att hon vet hur många timmar vi behöver boka och så.

Och jag min knäppskalle känner ju att jag måste städa lite innan hon kommer imorgon 😂 fast det orkar jag inte ikväll och hon kommer redan 9:15 imorgon så det får helt enkelt vara rörigt.

Allt detta ska göras 🙏🏼 :


2016-08-23 @ 16:29:27

Barnvakter i hemmet

Idag har både skafferiet och tvättmaskinen agerat barnvakt medan jag plockat här hemma.

Skafferiet är väldigt intressant med alla förpackningar i olika färger och former

När man tröttnat på det så byter vi station till tvättmaskinen ist

Och just nu:


2016-08-23 @ 14:29:28

Bvc, bumbo, glass

Idag fick Gustav sitta i bumbostolen i duschen, sån jäkla hit! Bra mindre omständigt än att bada honom! 👍🏼

Sen har vi varit på BVC
Vikt: 8050 gram (nästan 1 kilo mer än för en månad sedan)
Längd: 66.5 cm
Jag har sagt det förut och säger det igen- han växer så det knakar!!

Nu är det dags att börja med lite smakprov också, ska doppa mitt finger i våran mat och låta honom få smaka lite nån gång om dagen. Sen blir det små smakportioner, en tesked om dagen med gröt eller rotfrukter 👍🏼 Dags att introducera gluten lite också, tarmluddet behöver vänja sig lite vid gluten innan man ger större mängder sen, så det inte blir en för stor omställning på en gång.

Gröten är ju havregröt och innehåller ingen gluten men då kan man strö på lite lite vetemjöl 👍🏼 Det var vår BVC-sköterska som gav mig tipset.

Hämtat Hedvig på dagis. Hon ville ha glass när vi kom hem. Köpte Magnums after dinner sist jag handlade, perfekt storlek! Bara en liten munsbit för en vuxen men en lagom stor glass för en liten 3-åring


2016-08-22 @ 17:54:46

M Å N D A G

Macke är hemma sjuk idag. Han har åkt på samma dunderförkylning som jag hade för några veckor sedan 👎🏼

Hedvig kröp ner i babygymmet vid lunch och somnade där

Sen var vi och hämtade Axel på hans skola i stan. Lagade mat, skjutsade Axel till hans farmor och farfar för övernattning. Dom åker till Cypern på onsdag och är borta några månader.

Gustav tar i skrivande stund en nap i våran säng som inte ens har bäddats idag..

Försökte ge mig på lite plock och städning men la ner efter några minuter, orkar inte idag helt enkelt. Det finns ju kvar imorgon också!

Imorgon är det BVC besök för Gustav igen


2016-08-21 @ 20:12:06

88 gram/litern

Fick en kommentar med frågan om jag visste vilken sockerhalt det var i det mousserande passionsfruktvinet. Gick precis in på systembolagets hemsida och hittade svaret: 88 gram/litern, ops det var rätt mycket 🙈

Men gott är det 😜


2016-08-20 @ 22:28:43

Eftermiddagsfika

Gjorde chokladbollar utan socker i idag. Smakade enligt mig som inte ätit nåt godis eller nån choklad på en vecka. Men Macke, som den otacksamma karl han är, spottade ut den direkt! Aldrig sett honom spotta ut något tidigare på våra nästan 6 år tillsammans haha! Sen åt ju han Marabou choklad senast igårkväll, måste bero på det?!


2016-08-20 @ 20:52:14

Kväll

Gustav sover, Hedvig sover nästan. Jag har fixat iordning lite grönsaker och dipp och en flaska mousserande passionsfruktsvin 👌🏼 Den är bara 8%-ig och supergod! Drack den på Fridas land för några veckor sedan för första gången och älskade den, hoppas den är lika god idag!

Dippen är gjord på turkisk lättyoghurt ist för gräddfil, bara en tredjedel så mycket kalorier i som i gräddfil 👏🏼 smakar hur bra som helst!


2016-08-20 @ 19:00:59

4 månader idag 💙

Firades med en premiärtur i sittdelen i vagnen 👏🏼


2016-08-20 @ 00:32:04

Föräldraledighet

Vi har nu suttit och planerat lite i våran föräldraledighet. Vi är inte riktigt klara men vet väl på ett ungefär.

Gustav är ju född i april. Nästa år i April vill vi verkligen inte att han ska börja förskolan. Såg faktiskt på Nyhetsmorgon häromdagen att den optimala tiden för ett barn att börja är när dom är mellan 14-16 månader gamla enligt en expert. Då är dom som mest självsäkra och känner sig som kungar (nåt med utvecklingen där). Många tror att 18 månader (dvs 1.5 år) är perfekt men det är det inte alls enligt experten (minns inte riktigt om hon var barnpsykolog eller vad hon var) då dom då ist har som mest separationsångest i den åldern.

Gustav blir ju 14 månader vid midsommar nästa år, passar ju inte så bra att skola in och sen ha honom hemma när det är sommarstängt på ordinarie förskola för att sedan skola om igen i augusti, det blir ju alldeles för rörigt för både honom och oss!
Så, i augusti nästa år blir ju bäst, då är han 16 månader gammal 👍🏼

Nu ska vi bara kolla hur mycket vi kan ta ut i dagar så dom inte tar slut innan dess och fördela hur vi ska göra, för Macke ska vara pappaledig 3-4 månader också. Jag kommer ta 20 dagar i månaden när jag är föräldraledig (som nu då) men Macke kommer ta alla dagar i månaden med ersättning. Han har många dagar kvar för Hedvig också så han tar nog 4 dagar i veckan för henne och se 3 dagar i veckan för Gustav (de dagar som Hedvig är på förskolan- tisdag, onsdag och torsdag)

Vi måste räkna klart på det och bestämma vilka perioder som vem av oss ska vara föräldraledig så att vi kan meddela våra arbetsgivare i god tid också 👍🏼

Nu ska jag sova


2016-08-19 @ 10:58:25

Fy!

Vilket deprimerande väder! Spöregn

Vi tänker spendera förmiddagen framför 'Shrek' med lite morötter som filmsnacks


2016-08-18 @ 20:36:21

TACK!

Tack för alla tips och kommentarer idag! Ni är verkligen bäst! Jag älskar att bolla tankar och åsikter och tips med er!

Hedvig har inte kräkts nåt mera men hon är slö, har sovit flera ggr under dagen. Hon åt dock rätt bra, 3 pannkakor 👏🏼

Vi måste sluta med nappflaskorna! Vänja av Hedvig från dom, hon är ju 3 år! Frågan är bara hur? Ska man vänta tills i vinter och börja prata om det och förbereda henne på att ge dom till jultomten? Eller typ gräva ner dom och sen plantera blommor där i smyg när hon sover och låtsats att dom förvandlats, så kan hon ju få vattna och sköta dom. Den idéen kom jag på förut när jag satt och grunnade lite vid middagen.

Ni har säkert några bra idéer, ni får så gärna dela med er isf! ❤️

Nappflaskorna är ju nästan för Hedvig som napp är för andra barn.


2016-08-18 @ 11:37:16

...

Hon har sovit några timmar (vilket hon aldrig gör annars på morgonen) när hon vaknade nu så åt hon lite yoghurt och Rågfras, nu kollar hon på film.

Hoppas att hon får behålla frukosten! Hon känns piggare iaf 👍🏼


2016-08-18 @ 09:34:17

Hedvig

Jag sov med Hedvig inatt och Macke med Gustav, för att jag fått dåligt med sömn de tidigare 2 nätterna.

Men det blev ju en miss! Hedvig har vaknat flera ggr under natten och levt runt. Vid 05 väcker hon mig och säger att hon har kissat i trosorna. Jo vars, och hela sängen, hela mig, säkert 1 liter om inte mera. Hon har inte kissat på sig en endaste gång nattetid sedan hon slutade med blöja för en månad sedan.

På morgonen här nu så kräktes hon, stackarn! Kritvit i ansiktet och slö 😞

Men alltså det är ju helt sjukt så ofta som hon är magsjuk!!!! Jag har aldrig varit med om nåt liknande eller hört att nån annan unge har det så ofta. Det har varit såhär sedan jag började jobba och hon började på dagis för 2 år sedan! Det känns som om jag har vabbat jämt!

Men jag har börjat fundera på, om det är nåt annat, allergi eller så. Men det tror jag ändå inte.

Men en annan sak- Hedvig dricker ju fortfarande ur nappflaska, hon kan såklart dricka ur glas och det gör hon på dagis men hemma vill hon bara ha nappflaska! Och dom här nappflaskorna... Minns inte om vi nånsin kokat dom? Oftast så sköljer vi bara ur dom med vatten och fyller på igen. Då vi har flera i omlopp hela tiden så blir ju vissa liggande nån dag eller två under en soffa eller säng. Då diskar vi dom i diskmaskin, även nappen, vilket man inte ska göra har jag hört...
Jaja, lång historia kort- jag har börjat misstänka att det kanske är nappflaskorna, som samlat bakterier? 🙈

Idag ska jag iaf kasta varendaste en och köpa helt nya!


2016-08-17 @ 10:53:34

Avvänjning och nya goda vanor

Jag ska försöka sluta äta allt skräp som jag nu tryckt i mig under ett år.. Sista tiden har det varit riktigt illa! Kanske 2 Magnum glassar om dagen, lite godis varje dag, en liter saft om dagen minst och pizza 1-2 dagar i veckan..
I söndags åt jag pizza, godis, glass, popcorn, ostbågar och chips! 🙈

Såhär kan man ju inte hålla på! Det känns ju inget bra när vikten stannat och inte bara det- den har börjat ticka uppåt igen över sommaren.

Nu är jag inne på min tredje dag utan godis, glass och chips mm.
Har bytt ut saften mot funlight och frukosten till ägg ist för mackor.

Tidig lunch idag blev en omelett på 2 ägg, 3 skivor kalkon, babyspenat, svart och vitpeppar 👌🏼 nyttigt och mättande (fast jag skulle ju lätt kunna få i mig en påse polly och en chipspåse också!)


2016-08-17 @ 09:55:12

Sovrummet

Lite mörk bild kanske. Blev så mycket bättre när vi skiftade plats på garderober och sängen!

Hedvig är på dagis, Gustav ammas, jag ska bara vara hemma och chilla hela dagen!


2016-08-16 @ 20:25:57

T I S D A G

Idag hade Hedvig sin första dag på förskolan efter sommarlovet. Hon började även på en ny avdelning idag för lite större barn.

Det gick galant! Flera av hennes vänner från förra avdelningen har också börjat där så hon hade ju dom. Dessutom har hon haft inskolning där en gång i veckan sedan April månad, då följer pedagogerna med och inskolad dom 👍🏼 Hon har ju varit helt blöjfri sen ca en månad tillbaka och hon hade klarat sig utan nån olycka på förskolan också 👏🏼

På eftermiddagen kom grannen Karin över med Amelia som är lika gammal som Hedvig och Max som är 1 år gammal. Perfekt för då höll sig Hedvig vaken då hon inte sovit nån middag idag. Karin och jag börjar bli bra vänner också, det tar ett tag att lära känna varandra då vi alltid har barnen med oss och man kan ju aldrig avsluta en mening utan att bli avbruten av nåt barn 😂
Vi har sagt att vi ska ta ett glas vin nån kväll nu innan sommaren är över helt.

Gjorde en förrätt från Linas matkasse idag. Fänkål, äppelskivor, zest och juice från en citron, olivolja, honung och salt. Sen strödde jag på lite rostade och hackade hasselnötter också. Syrligt och gott!

Nu blommar min lilla tomatplanta. Lilla och lilla, den börjar bli rätt stor. Ni vet jag skivade ju små plommontomater i vintras och la ner i jord, såhär ser plantan ut nu:

Häftigt va!


2016-08-15 @ 22:35:54

Godnatt

Nu ska jag lägga mig bredvid den här nybadade lilla Buddha'n


2016-08-15 @ 11:29:26

Klar

Fick godkänt på efterkontrollen, allt såg fint och bra ut, knipmuskeln funkade perfekt 👍🏼

Själva insättningen av spiralen var inte så smärtsamt som jag minns från då jag satt in kopparspiral för ett antal år sedan, sen var ju barnmorskan väldigt försiktig också 👏🏼

Blodtryck: 105/60
Hb: 132
👍🏼👍🏼

Efter Lovisa åkte Axel och jag till leksaksaffären där han köpte sig en Box med fotbollskort, fotbollspärm och lite annat. Vi köpte en liten mus till Hedvig också som kan göra konster, sjunga och springa omkring.


2016-08-15 @ 09:57:05

Liten smidig sak

Varit på Apoteket och hämtat ut spiralen. Sitter i väntrummet på Lovisa nu, har Axel med mig. Han ska vänta kvar i väntrummet och kolla på film i min mobil med hörlurar medan jag är inne hos barnmorskan. Vi ska till Toys R us på vägen hem där Axel ska köpa fotbollskort.

Verkar ju vara en liten smidig sak den här spiralen, haha:

Det är dock inte så farligt som det ser ut på förpackningens storlek.

Såhär stor är själva spiralen:


2016-08-14 @ 23:36:53

Varje morgon

När jag kliver ur sängen varje morgon så tänker jag att ikväll ska jag gå och lägga mig när Gustav somnat! Men så kommer kvällen, Gustav somnar och jag stannar uppe och kollar på nån film oftast, det är ju så skönt att bara få vara när barnen sover!

Så det blir allt som oftast, som nu, att jag kommer i säng först runt midnatt... Men jag får ju rätt ok sömn om nätterna så det funkar ju faktiskt ändå. När man väl gått upp på morgonen så piggnar man ju till rätt fort.

Usch imorgon är det insättningen av spiralen som sagt. Ska bli skönt (fast fysiskt oskönt 🙈) att få det gjort!

Avslutar inlägget med en bild på min Monstera. Den stod i köksfönstret tidigare och har inte växt nånting sen vi köpte den i vintras. Men så planterade jag om den i en större kruka för några veckor sedan och jäklar vad den tog fart!

Godnatt


2016-08-14 @ 20:11:37

I blåbärsskogen

För några timmar sedan så utfärdade vi tv-spel och surfplattaförbud här hemma för resten av dagen. Axel har knappt gjort något annat än spelat under den här veckan.

Men alltså man skulle kunna tro att Axel fick en avtändning på riktigt, jösses så grinig han blev! Rastlös och orkeslös!

Så tillslut bestämde vi oss för att gå och plocka blåbär, Axel, jag och Hedvig. Vi gjorde en tävling av det och bestämde att förloraren (den som plockar minst) får byta nästa blöja på Gustav och även GP med soporna till soptunnan.

Vem som vann vet vi inte ännu, vi måste rensa dom först och med blotta ögat är det svårt att avgöra det också då Axel mot slutet av plockningen rev upp hela blåbärsris med blåbär på och mosade ner i sin bunke 🙈😂

Karin och lilla Amelia hade skymtat oss på vägen till blåbärsskogen så dom kom och höll oss sällskap en stund och lämnade över en flaska vin som tack för hjälpen då vi vattnat hos dom när dom varit bortresta 💜


2016-08-14 @ 16:58:43

S Ö N D A G

Idag lagade vi den sista måltiden vi hade kvar från Linas vegetariska matkasse. Det är ju skönt och smidigt med att få maten levererad till dörren och sen bara följa recepten men samtidigt har det känts stressande, det är ju inte alltid man har tid att laga mat som ska följas via recept, det blir en väldans massa disk då det är många moment i varje rätt under tillagningen och man kan ju inte vänta hur länge som helst med att laga maten för då blir råvarorna gamla..

Det är lättare att bara slänga ihop nån av sina egna vanliga rätter men det blir iofs också lite trist för man varierar ju inte så ofta.

Mattias med familj har åkt hem till Stockholm igen. När dom packade in sig i bilen så körde Mackes kusin med familj in på uppfarten, även dom har en 2-åring och en 2 månaders bebis, så familjerna bara avlöste varandra här 😎 Men nu har alla åkt hem och det är bara vi här hemma. Jag tycker om att ha besök och folk här men det är såklart lite skönt med lugn och ro nu också.

Hedvig och jag åkte ner till Billbäcks förut för att kika på lite buskar och träd. Kom hem med 3 nya krukväxter ist. Trädgården får vänta lite, trädgårdsmästaren (Mia) ska ju komma hit om några veckor och då får jag lite experthjälp med planering och vad som passar var osv.

Imorgon ska jag till Lovisa och sätta in en hormonspiral. Lite smånervös inför det då det inte är superbekvämt när dom sätter in den 😁


2016-08-14 @ 09:04:18

Godmorgon

Ätit frukost och nu åker jag och hämtar hem min lilla bult!😍


2016-08-13 @ 23:44:51

Sova hela natten?!

Dagen gick himla fort! Vi hann med väldigt mycket imorse, gjorde klart sovrummet, dammsugade, plockade, städade toaletter och hann med en dusch innan gästerna kom.

Sen har det varit full rulle hela dagen med alla barn och 2 hundar. Chansade och frågade kusin om dom ville låna Gustav över natten och det ville dom. Det var bara att sätta sig i bilen och skjutsa dit honom innan jag skulle ångra mig kände jag 😂 Lämnade honom vid kl.18 och sen direkt hem där vi 3 vuxna turades om att lägga de andra små, vi fick till det riktigt bra och vid 20-tiden sov både Hedvig och Lily-Rae (2-åringen). Livia-Rose var vaken med oss vuxna lite längre under kvällen men hon var nöjd och belåten. Axel gick och la sig för en stund sen han också.

Gustav har varit nöjd och belåten han också, har pratat med kusin flera ggr under kvällen och fått bilder skickade. Hon nämnde nåt om att behålla honom så det är bäst att jag åker och hämtar honom efter frukost imorgon känner jag 😉💞

Nu ska jag stänga av tvn och sova ostört en hel natt tänkte jag. Förhoppningsvis slipper jag gå upp inatt för att pumpa ut bröstmjölk. Har snålat med dryck under kvällen för att hålla produktionen nere och pumpade ut lite alldeles nyss.

Godnatt 💞


2016-08-13 @ 08:41:10

Godmorgon

Idag kommer Mattias och Li på besök med deras 2 åring och snart 2 månader gamla bebis.

Li ska iväg på möhippa neråt i landet sen men Mattias och barnen stannar här över natten.

Dom ska få bo i vårat sovrum här nere hade jag tänkt. Vill ju göra mysigt och trevligt där inne då så igår kväll fick jag idén att möblera om hela sovrummet, byta plats på garderob och säng. Är typ halvklar bara hittills. Ska lyfta ner spjälsängen dit också, sängkläderna är i tvättmaskinen och det behöver dammas, dammsugas och skuras, för att inte tala om röja bort alla kläder, lådor, saker som är där inne just nu 🙈
Bäst att sätta igång och fortsätta där jag lämnade det igårkväll!


2016-08-12 @ 14:11:23

F R E D A G

Carin och Bosse har varit här idag och grävt ner syrenbusken åt oss. Jag köpte ju den i början av juni och den har stått i krukan sen dess.. Så skönt att slippa tänka på den nu, den har gett mig dåligt samvete varje dag!

Dom grävde även ner alla smultronplantor som vi hade i krukor och även några lavendel som jag haft i kruka på entreplattan.

Såna här saker hinner man aldrig själv, inte just nu iaf då Macke inte är hemma förrens tidigast 18:30 om dagarna och då ska man fixa mat, lägga barn och sådant och efter det vill man bara göra ingenting en halvtimma innan läggdags!

Nu har jag ju varit själv med barnen hela dagarna i 2 veckors tid. Nästa vecka börjar Hedvig på dagis igen så då har man det ju lite lugnare de 3 dagar i veckan som man bara har ett barn hemma.

Så himla skönt att det är fredag och helg!!!


2016-08-11 @ 13:55:54

Gustav

Det är så enkelt med honom. Är han bara mätt, torr och utsövd så är han världens nöjdaste! Hade jag bara haft honom hemma så hade det ju varit rena rama semestern!

Hedvig sover middag och jag dricker kaffe medan Gustav sitter i babysittern.


2016-08-11 @ 09:50:49

Matstolen

Med lite stöd så fick Gustav imorse sitta i Hedvigs gamla matstol för första gången. Han tyckte det var superkul, han ser ju bra mycket mer från den här höjden. 10-15 minuter orkade han innan han började bli trött i ryggen och sa ifrån. Tänker att han får sitta korta stunder då och då under dagen så att han tränar upp sina muskler och blir starkare. Längtar tills han är så pass stark och stadig att man kan ha honom i sittdelen på vagnen. Han avskyr ju liggdelen så några vagnpromenader kan man ju bara glömma just nu.

Just nu sitter vi i soffan och kollar på film, börjar ju bli lite trist.. Bilstolarna till min bil är urtagna sedan i helgen då jag var en av chaufförerna under möhippan, vagnen ligger i Mackes bil (han är ju på jobbet) så vi är strandade här hemma.


2016-08-10 @ 21:39:19

Bumling och olivträd

Olivträdet fick ju flytta in i hallen häromdagen när det blåste som värst här. Jag får ju hjärtsnörp varenda gång det blåser omkull! Det står fortfarande kvar och tar upp halva utrymmet! Imorgon får det flytta ut igen

På övervåningen har vi fått det lite mer ombonat med bokhyllor som jag skruvade ihop för några veckor sedan. Jag lyckades få ihop alla 3 medan jag var hemma själv med Hedvig och Gustav. Halva tiden så sov dom middag så då fick jag skruva i lugn och ro 👏🏼

En av mina favoritsaker här hemma är golvlampan jag köpte förra veckan. Det är en Bumling från 70-talet i en lite ovanlig färg (ljusblå) och jag hittade den på blocket. Linn (en av Annas tärnor) hämtade den i Uppsala där hon bor och körde hit den i samband med möhippan, TACK!

Här ser ni den i dagsljus (bilden är från blocketannonsen)

Är den inte ljuvlig?!!😍

Nu sover alla barn och jag borde egentligen gå ut och vattna mitt silverpäronträd men jag orkar inte. Jag har parkerat mig i soffan med en chokladkaka (mintchoklad) och slökollar på filmen på 4:an.

Fick förresten ägglossning idag! Jag har känt det på mig under dagen, jag känner det alltid och nu under kvällen fick jag det bekräftat (ägglossningssekret) så då passar det väldigt bra att jag har en tid bokad kl.10 på måndag på Lovisa kliniken för att sätta in en hormonspiral, inga fler barn här inte! Kanske är det därför jag har mått så illa och konstigt i ett par dagar, för att kroppen ställer om sig till fruktbar igen.


2016-08-10 @ 20:56:15

Möhippan

Vi startade med frukost på Villa Flora på Billbäcks plantskola här i Svärtinge. Anna blev körd dit med ögonbindel av Linn som är en av oss tärnor.

Efter frukosten åkte vi till vildmarkskampen där vi klättrade runt på deras höghöjdsbana. På de högsta ställena är man 10 meter upp! Himla kul men också läskigt och galet jobbigt! Jag har fortfarande ont i armarna faktiskt.

Där åt vi även lunch, tacobuffe.

Sen åkte vi in till stan till folkparken där Anna fick utföra uppdragen som hon fått av oss. Det ena var att dela ut 5 stycken olika vykort till andra gifta par som sen ska skriva ner sina bästa tips om hur man får äktenskapet att hålla och sen skicka vykortet till Anna och Nisse.

Det andra uppdraget var att ta 14 stycken selfies tillsammans med olika personer. Hon fick en lista och fick sen "bocka" av dom i vilken ordning hon ville. Det var blandannat busschaufför, oskuld, radhusägare, polis, snygging, Nisse som gammal, lammkött, kändis, hundägare och flera andra.

Efter parken åkte vi till himpafältet där vi spelade match med stora uppblåsta bollar på oss, också svinjobbigt! Kul med såklart!! Vi studsade runt som flipperbollar haha!

Efter matchen åkte vi in till city där Anna fick fortsätta med sina uppdrag. Hon klarade varenda en! Den allra sista hon tog var selfie med polis, dock så ville poliserna inte ställa upp på bild men dom lät henne ta en selfie med polisbilen iaf 👏🏼

Sen gav vi oss ut till Fridas land där vi åt middag (caterade mat från Citygross) drack gott och myste med bastu och bad för dom som ville. Alla hade också med sig en minnessak som present till Anna, nåt som man förknippade med henne och så fick hon gissa från vem sakerna var och sen berätta om hur man hade träffats.

Övernattning och sen frukost på söndag morgon i solsken. En helt perfekt möhippa och Anna var så nöjd med hela dygnet!! Det hade vi tärnor planerat riktigt bra! 💕

Älskar dig Anna!!!❤️


2016-08-09 @ 22:43:53

Middag

Nu ser det kanske inte så gott ut på bilden men tro mig, det var så jäklans gott!

Fotar receptet och lägger här imorgon. Nu ska jag googla lite på buskar, träd och häckar innan jag somnar


2016-08-09 @ 13:09:12

T I S D A G

Hedvig hade 3-års kontroll på BVC i förmiddags. Hela 94 cm lång nu! Sist (på 2.5-års kollen) så var hon bara 87 lång.

Illamåendet var borta imorse när jag vaknade men kom tillbaka på förmiddagen men så bara lätt illamående, inte som igårkväll. Det är nog sviterna kvar från den här förkylningen. Hoppas att orken återkommer snart, inte för att jag var särskilt pigg innan men lite piggare än nu iaf.

Har sovit sämre sista veckan också och har inte tagit igen sömnbristen ännu.

Idag skulle dom leverera spaljén med pergolataket. Men jag returnerade den direkt, dvs jag tog inte emot försändelsen utan den får gå tillbaka (har pratat med kundtjänst också) det är ju både fri frakt och retur så jag förlorade inget på affären. Blev lite osäker på var jag vill placera den, där jag hade tänkt från början ångrade jag mig...

Det är tusan inte lätt att bestämma sig 😁


2016-08-08 @ 23:40:50

Status

Har inte kräkts men mår fortfarande illa. Magen är uppblåst och orolig. Går och lägger mig nu och hoppas att det är som bortblåst imorgon!

Apropå bortblåst, ute blåser det fortfarande full storm! Barnbordet med bänkar lyfte förut och landade nån meter bort då det satt ett litet parasoll på, det knäcktes sönder, parasollet alltså.

Godnatt


2016-08-08 @ 22:09:55

Linas matkasse

Den kom för en timma sedan. Basilikan var ju fräsch...🙈

Har legat i sängen i en timma nu medan illamående. Det har kommit och gått i flera veckors tid! Nej jag är inte gravid (tog tillomed ett test förra veckan för säkerhets skull)

Igår var det en liten pojke som kräktes i väntrummet på barnakuten, kanske har jag blivit smittad med något? Fast det förklarar ju inte varför jag mått illa i en månad. Just nu mår jag lite bättre iaf.


2016-08-08 @ 20:40:47

Storm

Här blåser det nästan storm! Jag har precis släpat in olivträdet i hallen, det har flygit och farit ett par gånger idag. Det är ett under att det överlevt för det har blåst omkull minst 20 ggr i sommar!
Måste hitta en vindskyddad plats för det till nästa år!

Macke kom hem för en timma sedan. Vi andra har bara varit hemma idag förutom en liten sväng till grannen för att vattna deras inomhusväxter och även i trädgården. Det var bara jag och Gustav som gick dit medan Axel fick vara hemma själv med ansvar för Hedvig också. Det klarade han galant 👍🏼 Hedvig sov ju middag så det var inte särskilt krävande för honom. Han var lite tveksam om han skulle våga vara själv först men gick sen med på det, jag menar han ser mig ju från fönstret, iaf medan jag vattnar i deras trädgård.


2016-08-08 @ 11:43:24

Picknick på stranden (köksgolvet)


2016-08-08 @ 08:47:25

Axel är hemma

Han hade med sig presenter till både mig och Hedvig


2016-08-07 @ 21:51:35

S Ö N D A G

Sitter i bilen på väg hem ifrån barnakuten. Var iväg från tidig morgon igår till eftermiddag idag då vi haft möhippa för Anna 💞

När jag kom hem på eftermiddagen så märkte jag att Hedvig hade lite ansträngd andning, sådär så att man såg andetagen vid halsgropen. Hon andades snabbt och ytligt också, 60 andetag per sekund ca. Men inte så att hon hyperventilerade eller verkade besvärad alls men jag kände ändå att det bör kollad upp, hon har ju varit/är förkyld med hosta och är hes. Temp på 38.2.

Efter läkarundersökning och stick i fingret så blev diagnosen lunginflammation på vänster lunga, virusrelaterad.

Men hon mår som sagt bra, äter, dricker, leker och pratar på som vanligt. På sjukhuset fick hon både piggelin, en glittrig penna och en liten ring med en stjärna på. Hon ville inte åka därifrån nu 😂

Berättar mera om möhippan och postar bilder imorgon


2016-08-05 @ 22:52:44

Bilder från igår

Kastar bara in dom. Fick i stort sett noll sömn inatt pga osynkade barn, myggor och en mobil som burrade halva natten. Sammanlagt sov jag kanske en timma om ens det.. Så när barnen tog morgon 5:40 imorse så packade jag ihop våra saker och smög ut till bilen med barnen och åkte hem (Frida och de andra sov). När jag kom hem fick jag två timmars sömn då Macke tog barnen och åkte iväg till jobbet senare för min skull ❤️

Gustav är ju sån som gärna håller i en hand helst hela tiden, det går lika bra med ett snuttedjur. Men när vi skulle åka hemåt imorse så hade jag redan råkat packa ner snutten nånstans så då fick han en liten handduk ist och det gick lika bra

Sen hade vi sedan ett par dagar planerat att åka Wildfire i djurparken idag. Skaffat barnvakt, Macke åkte hem från jobbet några timmar tidigare så han kunde hänga på, mötte upp kusin med familj och gick mot karusellen med pirr i magen... Men så var den stängd pga att byglarna som man sitter fast i hade krånglat så dom som hade åkt innan oss hade sedan fått sitta fast utan att kunna kliva ur i över en timma.. Men vi åkte delfinexpressen och skeppet ist, inte riktigt samma sak men bättre än inget iaf haha!

Nu är jag så trött att ögonen går i kors och benen värker så det är dags för den efterlängtade sängen!

Godnatt!


2016-08-04 @ 17:01:57

T O R S D A G

Vi anlände hos familjen Kullman kl.10 imorse.

Nån timma senare gick vi på utflykt till blåbärsskogen med lite matsäck. En hink med blåbär fick vi med oss hem också.

Sen har vi ätit lunch, vilat middag och nu busas det med Gustav.
Några bilder går det tyvärr inte att ladda upp så dom får komma i efterhand sen när jag kommit hem.


2016-08-03 @ 22:31:22

Beställning lagd

Har beställt hem en halvpergola/spaljé eller vad man ska kalla den. Den är riktigt stor, 4 meter bred och 2 meter hög och längst upp på toppen är det som ett litet pergolatak, ja ni ser själva på bilderna. Jag tänker att den ska sättas på plats vid ena gaveln av våran stenaltan, på den gaveln som ligger bredvid baksidan av huset.

Koreansk pipranka vill jag ha klättrandes över den, kommer ge en tropisk känsla. Hoppas att den växten trivs där!

Jag tror det blir jättefint!

Idag tog jag med Hedvig och Gustav till Söderköping hem till kusin Veronica. Vi åt frukost och lunch där innan vi åkte hem igen. Vi har ju bara varit hemma i flera dagar och Hedvig började bli riktigt uttråkad.

Imorgon tar jag med mig samma skara och åker till Frida igen och stannar över natten. Hedvig har tjatat om Frita och Iris (alltså Frida och Siri) i flera dagar. Dessutom kan Macke jobba över lite utan att känna att han behöver stressa hem till oss (eftersom jag brukar ringa framåt eftermiddagen och undra när han kommer hem haha) och sen får han en kväll hemma barnfritt då han kan måla, träna, göra vad han vill och sen få en natts ostörd sömn!

Så ligger jag på plus sen, på det där "uskadus-kontot" som dom nämner i Solsidan hahaha! Sen kommer jag säkert sakna honom imorgonkväll men jag är ju i goda händer hos Fridas familj och får avlastning av dom så jag sitter ju inte på något sätt i sjön.


2016-08-02 @ 23:02:52

Skorv

Gullet fick ett oljebaserat nu under kvällen. Han har skorv i hårbotten som jag inte har brytt mig om, har tänkt att det försvinner nog av sig självt snart.

Men sen googlade jag lite på det idag och läste att om man oljar in huvudet och låter oljan sitta över natten så är det lätt att gnugga bort det dagen efter.
Det lät lite för kladdigt tyckte jag och jag vill inte att stackarn ska behöva sova med en mössa på sig (det rådet stod med på samma sida) så jag lät bara oljan sitta några minuter och sen strök/gnuggade jag försiktigt lite i hårbotten med en fuktad handduk och det mesta gick bort lätt.

Han har även lite på ena ögonbrynet vilket tydligen ska vara en annan sorts skorv som oftast sitter just där, på ögonbrynet alltså så det smörjde jag med lite mild kortisonsalva (hydrokortison) som det tipsades om på 1177's hemsida och det såg bättre ut efter bara nån timma 👍🏼

Hade en dust med Hedvig nu under kvällen, en av många under dagen. Hon trotsar och vägrar att ge med sig när hon vill få sin vilja igenom! Hon är galet stark på det viset! Nu ikväll handlade det om hemnes nya tandborste som vi köpte idag, en rosa med vita stjärnor på.
Hon ville leka med den under dagen men jag sa att hon får vänta med att ta fram den till kvällen. Tänkte att då kommer hon gå med på att borsta tänderna lättare. Själva tandborstningen har hon ingenting emot och den går jättebra men däremot så har hon ju fattat att när tänderna ska borstas så närmar det sig även läggdags och det är hon inte så pigg på!

Hon fick iaf tag på tandborsten tidigare idag och gömde sig sen under Gustavs spjälsäng och slet upp förpackningen. Ni skulle sett hennes min när jag kom in i Gustavs rum och frågade vad hon gjorde där, hon var mycket väl medveten om att hon gjort nåt hon inte fick då hon gömde sig! Fick försöka hålla mig för skratt för hon är ju bara så jäkla gullig och bestämd, smart!

Jag tig iaf ifrån henne tandborsten då och gömde undan den och förklarade att hon får vänta tills läggdags.

Så när det sen blev dags för borstning så stretade hon inte emot det minsta. Däremot när jag hade borstat klart hennes tänder och hon själv hade borstat klart (hon får alltid köra en omgång själv när jag är klar) så försökte hon gömma tandborsten i sina trosor, haha! Hon ville ha med den i sängen. Men jag sa ifrån och sen stod vi och diskuterade det en bra stund (om man nu kan kalla det diskution- jag försökte vara konsekvent och saklig och hon gapade och skällde på mig). Till slut gick hon med på att lägga tandborsten på handfatet bredvid sin tandkräm, men först efter att jag hotat med att kasta tandborsten i soporna...

Ja, en lång historia om nåt helt ointressant kanske ni tänker men jag är glad att jag "vann" och att vi inte blev osams.

Mitt mående är klart bättre! Fick lov att ta en Alvedon för huvudvärken nu under kvällen och den verkade riktigt bra. Bara lite sådär instängd i huvudet fortfarande. Tror nog att jag svettades ut det mesta av det "onda" inatt 👍🏼 Hoppas på en bättre nattsömn nu.

Godnatt 💞


2016-08-02 @ 10:34:06

Vad bra det går

Fick in Hedvig i duschen, lyckades övertala henne att ha en tofs i håret (tycker hon är så fin i det) borstade tänder, packade extrakläder, ner med Gustav i bilskyddet (fortfarande i pyjamas) och ner mot dagis, parkerade 8:58.

Men, hela dagis var igenbommat! Inte en kotte på någon avdelning! Jag måste ha blandat ihop veckorna! Alltså är det först nästa vecka H ska till dagis, just nu är verksamheten förmodligen stäng och endast sommardagis är öppet- på nåt annat ställe.

Ja så var det med det. Bara att åka hem igen. Ett litet stopp på Matöppet innan för att handla lite frukt, kex, köttbullar och ravioli, så att vi står oss över dagen 😂

Men faktiskt så mår jag lite bättre just nu, det kanske äntligen har vänt?? Dricker massor med vätska för det verkar som om huvudvärken lindras lite av det, hittills har jag låtit bli huvudvärkstablett idag 👍🏼

Har shoppat lite på babyland, ett par simpuffar till Hedvig. Dom heter Aquarapid och ska vara hur bra dom helst! Sen blev det en liten snuttefilt till Gustav också 🐘


2016-08-02 @ 07:49:52

T I S D A G

Jag har inget roligt att skriva idag heller. Har knappt sovit inatt. Gustav har varit vaken en hel del och när han sovit har jag legat vaken och kallsvettas. Huvudvärken kommer så fort jag stiger ur sängen och det liksom susar i huvudet.

Jag är SÅ TRÖTT på att må såhär!

Hedvig sitter i soffan och äter frukost framför Barnkanalen och Gustav ligger i babygymmet och sneglar lite på tv han också, det får vara så just nu!

Hedvig börjar dagis idag igen. För 4 veckor sedan gick hon på semester, nu kommer hon tillbaka som en blöjfri tjej! Hon börjar också i "stora huset" idag. I "lilla huset" går 1-3 åringarna. Denna vecka går hon på en avdelning som heter 'Stranden' och nästa vecka börjar hon på sin nya permanenta avdelning som heter 'Snäckan'.

Jag ska dricka lite kaffe, ta en värktablett och sen hoppas på att Gustav vill vila mycket under de timmar sen som Hedvig är på dagis!


2016-08-01 @ 14:33:17

M Å N D A G

Skrev ett långt inlägg men det försvann! 😠

Fortfarande sjuk, snäppet bättre i förmiddags dock. Fortfarande hosta, huvudvärk, lätt ledvärk och helt orkeslös!

Underbara Carin kom och hämtade Hedvig och Axel i förmiddags. Axel släpptes av på sin pappas arbetsplats så att jag skulle slippa köra honom till Söderköping senare i eftermiddag. Jag ska inte köra bil just nu nämligen, inga längre sträckor iaf..
Igår när Axel och jag skulle åka och hämta mat så backade jag rakt in i Carin och Bosses Volvo.
Jag missade helt att den stod parkerad bakom min Seat, trots att jag gick förbi den på vägen till min bil, trots att jag har backkamera och varningtjut. Det var som om jag var i nån slags dvala!

Jag är nog mer eller mindre en fara för allmänheten tills jag blir frisk och alert igen.


2016-08-01 @ 09:37:01

Sovmorgon för vissa

Hedvig den lilla sömntutan ligger fortfarande och sover

Mitt stora gull och jag sitter i soffan och kollar på Nyhetsmorgon

Macke jobbar sin första dag efter semestern idag.

Igår var Joel och Emelie här på lite grillmiddag. Dom var lite trötta och slitna efter en festlördag, jag var trött och hängig av min förkylning så det blev en tidig kväll men lika trevligt för det!


RSS 2.0