Kan inte sova

Ligger och klurar på min idé för uteplatsen på markplan. Eller klurar och klurar, jag lägger till idéer och i mitt huvud blir det så bra! Måste försöka få ner hur jag ser det i mitt huvud på papper. Sen tänker jag på saker som bygglov eller inte? Alltså vad krävs med just min idé? Hur jag tänker får ni se längre fram, tänk om ni kunde få se det på riktigt sen, när det är klart 😍


Det är ju såklart en ekonomisk fråga också, men drömma och planera kostar ingenting! 

Det bästa jag vet är när jag får en idé som man sedan utvecklar inne i huvudet, ändrade lite, tänker om, funderar på material och sen är slutresultatet där, i huvudet. Man skulle vara designer och få betalt för sina idéer och konstruktioner! 

Nu får jag försöka släppa tankarna så att jag kan somna snart

Godnatt

Familjer på äventyr

Sitter och kollar på SVT på ett program om några familjer som flyttar med familj från Sverige. En familj till Grönland, en till Spanien, en familj seglar världen runt, en familj bor i Sydafrika. En flicka i familjen som flyttat till Grönland är 11 år och har lite svårt med förändringen, hon saknar ju sina vänner och sin skola! Tänk vilken grej att bara flytta till ett land där man inte kan språket ett smack! Svårt och jobbigt, men också vilken häftig grej! Vad man måste utvecklas som person!!


Jag minns två saker tydligt från när jag var 11-12 år där nånstans. Det ens var när man helt plötsligt inte fick säga "ska vi leka?" längre, Näe man skulle då ist säga "ska vi skoja?"

Och sen när man helt plötsligt skulle kramas varje gång när man sågs, med sina kompisar alltså. Jag hade en vän Anna G som alltid upplyste oss om såna saker.

Har ni några såna minnen från övergången där mellan barn och tonåring? 

Vegetariska biffar

Linas matkasse har faktiskt bara levererat goda rätter varje gång! Vi har den vegetariska matkassen och man saknar aldrig kött i dom rätterna! 


Idag blev det biffar på quinoa, riven zucchini, hackad mynta och kryddor. Till det en sås på majonnäs, sambal oelek och hackad mynta även där. Stekt halloumi och sallad på ruccola och tomat. Macke blev en halvtimma senare än vad jag planerat från början så jag höll på att svälta ihjäl här hemma 😬 Bilden tog jag när biffarna låg i foliepaket för att hålla värmen och sen när det äntligen var dags att äta fanns det verkligen ingen tid att fota.

Den lilla träskeden som vi har flingsalt i köpte vi på Olsson & Gerthel i Malmö i helgen. 


Hedvig har nattats och somnat, Macke ska nu lägga Gustav och jag ska snart se på Farmen