T I S D A G
Först och främst- gårdagens slösa: 0kr

Vi var ju på möte med Myresjöhus igår och fick lite mera kött på benen om vad det innebär att köpa tomt och bygga hus. Vi gjorde också en kalkyl och en offert på vad ett hus med våra önskemål och standard skulle kosta. Det är ju inte billigt om man säger så...
Bara tomten kostar en rejäl hacka och sen tillkommer anslutningsavgift, dra el och vatten, bygga en väg upp till tomten, avverka skog, markarbeten, lagfart och pantbrev och sen byggnadslov med mera med mera...!!! Och sen tillkommer kostader för huset såklart, byggherrekostnad och en massa annat! Bara priset på tomten slutar på det dubbla när alla avgifter och tillstånd och sånt är klart. Sen ska man ha en arbetsmiljöansvarig och den personen tar 22.000kr för att skriva under ett sånt kontrakt.

Men nu är vi iaf lite mer medvetna, eller rättare sagt mycket mer medvetna. Känns som om jag lärde mig massor igår, kan snart börja jobba inom området själv haha ;) Sen läser vi ju på mycket på nätet också.

Kanske nån gång i framtiden att vi bygger vårt egna hem (eller ja, låter nån annan bygga vårat hem åt oss) 

Time will tell.

Kl.9 imorse lämnade jag Hedvig på dagis. Ska hämta henne igen vid 13:30. Så nu sitter jag hemma stand-by ifallatt det inte skulle funka så bra och jag behöver åka och hämta henne. Känns riktigt lustigt det här! Det är första gången jag är hemma själv och tittar på Nyhetsmorgon på nästan 14 månader. Skönt såklart men riktigt avslappnad är man ju inte och hon finns i mina tankar hela tiden! Man undrar vad hon gör just nu.
C

Kan tala om att det är det bästa, läskigaste, roligaste, svåraste, dyraste vi gjort! Men det är så värt det. Vi kan sitta och prata om när vi först träffades för 11 år sedan, i första sunkiga ungkarlslyan, att vi aldrig skulle trott då att vi en dag skulle sitta i vårt alldeles egna hus. Vilken känsla! Hoppas ni får uppleva det en dag. Kan vara bra att kolla med olika husleverantörer vad som ingår och inte i ett nyckelfärdigt hus och vilken standard de har på material. Vi gjorde inget själva så då gällde det att få ut mest av den totala kostnaden. Det springer snabbt iväg när man gör tillägg. Vi köpte via Eksjöhus och är såå nöjda! Lycka till!!!

Svar: Tack för att du delade med dig! Om vi skulle göra detta så kommer det vara det absolut läskigaste nånsin tror jag!! Samtidigt det mest spännande också!!!!!! Men det är många faktorer som spelar in och som måste falla på plats först bara.. Jag börjar ju jobba efter mammaledigheten nästa vecka och då börjar iaf inkomsten krypa lite uppåt igen :) Var har ni byggt hus nånstans? Kramar
Tessan

C

Jo, det där med föräldraledighet känns i plånboken. Vi är i samma situation! Vi klarar oss, men längtar till våren då allt är som vanligt igen. Vad ska vi göra med alla pengar då?! 😉 Vi har byggt i Jursla.

C

Jo, det där med föräldraledighet känns i plånboken. Vi är i samma situation! Vi klarar oss, men längtar till våren då allt är som vanligt igen. Vad ska vi göra med alla pengar då?! 😉 Vi har byggt i Jursla.

Wick

Hur mycket skulle det röra sig om att bygga nytt med allt???
Cirka...??

Svar: Våran offert och kalkyl (inklusive tomt) gick upp till 3.7 miljoner. Men det beror helt på vilka tillval man gör osv. Såklart också vilken husmodell. Summan drar snabbt iväg uppåt!
Tessan

Wick

Så spännande! :)
Här på västkusten är det "fantastiskt" dyrt med hus eller att bygga... usch usch... inte ens 200papp i sparat hjälper för att övertyga banken haha... men men så är det...
hoppas ni kan kirra drömboendet... :)

Svar: Jo det blir dyrt om man ska bygga eget tyvärr. Jag fortsätter spela på lotto jag ;)
Tessan

gittan

Halloj..mannen väntar på ett besked om hur mycket tomterna skulle kunna gå att sälja för..håll ut;-)ett litet tag till.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress