Nyårsafton
Ja idag är det som rubriken lyder nyårsafton och den sista dagen på året 2018. 

Jag ska jobba natt på kirurgen och förmodligen även imorrn natt. Men det gör inte så mycket ändå. Nyårsafton är inte så viktigt för mig, det är mycket viktigare med julen!

Januari brukar vara en riktigt mörk och tråkig månad, även februari, eller vabruari som det brukar kallas. Men jag brukar ändå få en nytändning så fort det nya året börjar. Oftast brukar jag arbeta som mest under januari och februari månad (förut all vab) jag brukar ta de flesta extrapassen. Men nu när jag jobbar i "vip-gruppen" på Vrinnevi så får man inga extrapass. Eller jag kan ju jobba nästan hur mycket jag vill men det innebär inte extra pengar i kassan utan ist extra ledig tid. Och tid är ju viktigare än pengar! Dessutom får jag varje månad ett lönetillägg på 4500kr och det är mera än ett extrapass. 

Jag har en årsarbetstid som jag själv ansvarar för. Jag får placera ut min arbetstid hur jag vill, bara jag ser till att jag jobbar X antal timmar under året. Man måste också göra 37 nattpass under ett år och även 37 helgpass (alltså inte 37 helger, utan 37 helgpass). 

Min plan är att jobba så att jag har överskott på min årsarbetstid till sommaren, då vill man ju vara ledig mera! 

Men jag måste också tänka mig för lite. Jag kan inte bara jobba som en galning för då kraschar jag ju sen när jag är ledig ist! 

Dom här tio dagarna ledig har varit underbar! Vi har hunnit med massor av kul och träffat många nära och kära, även om man hade velat hinna med att träffa flera..! 

En del dagar har jag känt av hjärntrötthet. En huvudvärk som Treo inte biter ett smack på! Det känns som om hjärnan krymper eller som om ett skärp sitter åt runt hjärnan och spänner åt. Det är tecken på att jag måste sänka tempot. Men det är inte alltid lätt alla gånger..

Idag borde jag försöka sova några timmar så att jag inte blir för trött under arbetspasset inatt. Men det är inte lätt att sova på beställning. Jag vill ju umgås med familjen och fixa och dona här hemma. 

Men nu ska Gustav sova middag och jag ska försöka ta en lur tillsammans med honom!