Tisdag
Idag fick Macke vara hemma och vabba, lika motvillig som alltid 😆 

Jag hade tÀnkt att "hemma-spa-a" lite nu ikvÀll men har fastnat framför en brasa med Hedvig vid min sida som somnar nÀrsomhelst.
(null)

(null)

HĂ€romdagen damp det ner en rĂ€kning som vi inte hade rĂ€knat med. Eller vi hade hoppats och trott att den skulle vara pĂ„ nĂ„gra tusen kronor men visade sig ligga nĂ€ra pĂ„ 10.000kr 🙈 Det Ă€r för upprĂ€ttande av testamente. Vi var ju pĂ„ Glimstedts advokatbyrĂ„ i mars 2016 och skrev testamente. Vi skrev det som om vi vore gifta och dĂ€rför har inte testamentet gjorts förrens nu nĂ€r vi faktiskt Ă€r gifta. 

Det Ă€r bara att betala och se glad ut 😉 Det Ă€r ju bara pengar...💾💾💾 

Imorrn Àr jag ledig men ska in till jobbet ett par timmar iaf för att vara med pÄ APT medans barnens farmor och farfar Àr barnvakt.
C

Vad nyfiken man blir! FörstĂ„r ju sjĂ€lvklart att du inte kan tala om vad det rör sig om, men skulle vara intressant och veta varför man gör det? Bara hört Ă€ldre som skriver testamente. Är det nĂ„got man borde göra?!

Svar: Det Ă€r absolut man bör göra, av mĂ„nga anledningar. Vi har ju Axel som Ă€r min egna son och som enligt lag har rĂ€tt till 33% av vĂ„ra tillgĂ„ngar och vĂ„rat hus om det hĂ€nder mig nĂ„nting. DĂ„ han Ă€r underĂ„rig sĂ„ blir det automatiskt hans pappa som Ă€rver de 33% dĂ„. SĂ„ Macke och huset behöver ”skyddas” för det. Sen handlar det Ă€ven om vad som hĂ€nder vĂ„ra barn om vi bĂ„da skulle gĂ„ bort i förtid. VĂ„rdnaden tillfaller staten kan man sĂ€ga om inte förĂ€ldrarna i ett testamente har skrivit vem som ska fĂ„ vĂ„rdnaden om barnen. MĂ„nga tror att det Ă€r nĂ„n slĂ€kting eller annan nĂ€ra som fĂ„r vĂ„rdnaden men sĂ„ enkelt Ă€r det inte tyvĂ€rr. Vi har Ă€ven skrivit hur arvet skulle förvaltas om nĂ„t hĂ€nder oss, vem som ska fĂ„ ekonomiskt ansvar och bestĂ€mma nĂ€r pengarna isf skulle tilldelas barnen. Och sen en massa annat som vi inte hade tĂ€nkt pĂ„ och som jag inte ens kommer ihĂ„g idag 😅 Superviktigt!
Therese Öjebo

Malin

Oj!! VĂ„rt kostade ’bara’ 2500kr..

Svar: Ja men det Ă€r beroende pĂ„ hur man lĂ€gger upp sitt testamente, vad som ”ingĂ„r” typ. Det hĂ€r Ă€r testamentens Rolls Royce 😉😆 Finns ingen plats för kryphĂ„l i vĂ„rat testamente, tillomed nĂ„t som kallas för ”vallgrav” i testamentet.
Therese Öjebo

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress