Tisdag
Idag fick Macke vara hemma och vabba, lika motvillig som alltid 😆 

Jag hade tänkt att "hemma-spa-a" lite nu ikväll men har fastnat framför en brasa med Hedvig vid min sida som somnar närsomhelst.
(null)

(null)

Häromdagen damp det ner en räkning som vi inte hade räknat med. Eller vi hade hoppats och trott att den skulle vara på några tusen kronor men visade sig ligga nära på 10.000kr 🙈 Det är för upprättande av testamente. Vi var ju på Glimstedts advokatbyrå i mars 2016 och skrev testamente. Vi skrev det som om vi vore gifta och därför har inte testamentet gjorts förrens nu när vi faktiskt är gifta. 

Det är bara att betala och se glad ut 😉 Det är ju bara pengar...💸💸💸 

Imorrn är jag ledig men ska in till jobbet ett par timmar iaf för att vara med på APT medans barnens farmor och farfar är barnvakt.
C

Vad nyfiken man blir! Förstår ju självklart att du inte kan tala om vad det rör sig om, men skulle vara intressant och veta varför man gör det? Bara hört äldre som skriver testamente. Är det något man borde göra?!

Svar: Det är absolut man bör göra, av många anledningar. Vi har ju Axel som är min egna son och som enligt lag har rätt till 33% av våra tillgångar och vårat hus om det händer mig nånting. Då han är underårig så blir det automatiskt hans pappa som ärver de 33% då. Så Macke och huset behöver ”skyddas” för det. Sen handlar det även om vad som händer våra barn om vi båda skulle gå bort i förtid. Vårdnaden tillfaller staten kan man säga om inte föräldrarna i ett testamente har skrivit vem som ska få vårdnaden om barnen. Många tror att det är nån släkting eller annan nära som får vårdnaden men så enkelt är det inte tyvärr. Vi har även skrivit hur arvet skulle förvaltas om nåt händer oss, vem som ska få ekonomiskt ansvar och bestämma när pengarna isf skulle tilldelas barnen. Och sen en massa annat som vi inte hade tänkt på och som jag inte ens kommer ihåg idag 😅 Superviktigt!
Therese Öjebo

Malin

Oj!! Vårt kostade ’bara’ 2500kr..

Svar: Ja men det är beroende på hur man lägger upp sitt testamente, vad som ”ingår” typ. Det här är testamentens Rolls Royce 😉😆 Finns ingen plats för kryphål i vårat testamente, tillomed nåt som kallas för ”vallgrav” i testamentet.
Therese Öjebo

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress