M Å N D A G

När Madde och jag var på Ikea förra veckan så köpte jag en gardinstång i trä, den var dock bara 140 cm lång och jag behövde minst175 cm. Men jag köpte den ändå för den kostade bara 99kr och jag hade en idé och behövde ändå beslagen eller vad det heter (?) alltså själva ställningarna eller det man skruvar fast i väggen, äsch ni vet vad jag menar?!

Så idag åkte vi till XL Bygg för att köpa en vanlig enkel rundstav. Den omkretsen jag ville ha (27mm) var slut och skulle först komma hem på fredag eventuellt.

Då fick vi den briljanta iden att köpa ett kvastskaft ist. Så fick vi hjälp med att såga av en liten snutt i varje ände, kvastskaft är ju lite smalare i ena änden, där man ska trycka ner den i borsten. Skaftet var 180 cm från början och blev efter sågningen 176.5 cm.

Blev så nöjd! Trästången från Ikea var akryl-lackad furu medans skaftet var i obehandlad ask eller björk (?) den är mycket ljusare och finare iaf!

Nu har jag inte satt upp gardinerna ännu då dom måste kortas av en del först, men ni får se ändå. Första bilden är en förebild, efterbild kommer sen när gardinerna är uppe

Fint va?!

Sen var vi på Maxi och shoppade lite kläder till barnen. Jag hade tänkt att handla på rean på Polarn & Pyret men gick därifrån med två klänningar till Hedvig för ordinarie pris, men jag kunde inte motstå dom, måste visa bilder sen när hon har dom på sig!

Axel fick en ny pyjamas och Gustav fick ingenting.

Madde och barnen har även varit och plockat blåbär som ska ätas till frukost imorgon

Anonym

Riktigt riktigt snyggt med stången!!👌🏻 //Anna

Svar: Eller hur! Tack!
Therese Öjebo

Lindha

Men jösses vad snyggt!!! Och vilket snyggt beslag!
Säger ju det, du gör verkligen så fint hemma. Jag skulle ALDRIG komma på den idén, framförallt inte att köpa ett sopskaft istället 😂👍🏼

Svar: Tack!!! Ja jag är så nöjd själv! 😘
Therese Öjebo

lisagardfalk.blogg.se

Snyggt🙋🙋

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress