Skorv

Gullet fick ett oljebaserat nu under kvällen. Han har skorv i hårbotten som jag inte har brytt mig om, har tänkt att det försvinner nog av sig självt snart.

Men sen googlade jag lite på det idag och läste att om man oljar in huvudet och låter oljan sitta över natten så är det lätt att gnugga bort det dagen efter.
Det lät lite för kladdigt tyckte jag och jag vill inte att stackarn ska behöva sova med en mössa på sig (det rådet stod med på samma sida) så jag lät bara oljan sitta några minuter och sen strök/gnuggade jag försiktigt lite i hårbotten med en fuktad handduk och det mesta gick bort lätt.

Han har även lite på ena ögonbrynet vilket tydligen ska vara en annan sorts skorv som oftast sitter just där, på ögonbrynet alltså så det smörjde jag med lite mild kortisonsalva (hydrokortison) som det tipsades om på 1177's hemsida och det såg bättre ut efter bara nån timma 👍🏼

Hade en dust med Hedvig nu under kvällen, en av många under dagen. Hon trotsar och vägrar att ge med sig när hon vill få sin vilja igenom! Hon är galet stark på det viset! Nu ikväll handlade det om hemnes nya tandborste som vi köpte idag, en rosa med vita stjärnor på.
Hon ville leka med den under dagen men jag sa att hon får vänta med att ta fram den till kvällen. Tänkte att då kommer hon gå med på att borsta tänderna lättare. Själva tandborstningen har hon ingenting emot och den går jättebra men däremot så har hon ju fattat att när tänderna ska borstas så närmar det sig även läggdags och det är hon inte så pigg på!

Hon fick iaf tag på tandborsten tidigare idag och gömde sig sen under Gustavs spjälsäng och slet upp förpackningen. Ni skulle sett hennes min när jag kom in i Gustavs rum och frågade vad hon gjorde där, hon var mycket väl medveten om att hon gjort nåt hon inte fick då hon gömde sig! Fick försöka hålla mig för skratt för hon är ju bara så jäkla gullig och bestämd, smart!

Jag tig iaf ifrån henne tandborsten då och gömde undan den och förklarade att hon får vänta tills läggdags.

Så när det sen blev dags för borstning så stretade hon inte emot det minsta. Däremot när jag hade borstat klart hennes tänder och hon själv hade borstat klart (hon får alltid köra en omgång själv när jag är klar) så försökte hon gömma tandborsten i sina trosor, haha! Hon ville ha med den i sängen. Men jag sa ifrån och sen stod vi och diskuterade det en bra stund (om man nu kan kalla det diskution- jag försökte vara konsekvent och saklig och hon gapade och skällde på mig). Till slut gick hon med på att lägga tandborsten på handfatet bredvid sin tandkräm, men först efter att jag hotat med att kasta tandborsten i soporna...

Ja, en lång historia om nåt helt ointressant kanske ni tänker men jag är glad att jag "vann" och att vi inte blev osams.

Mitt mående är klart bättre! Fick lov att ta en Alvedon för huvudvärken nu under kvällen och den verkade riktigt bra. Bara lite sådär instängd i huvudet fortfarande. Tror nog att jag svettades ut det mesta av det "onda" inatt 👍🏼 Hoppas på en bättre nattsömn nu.

Godnatt 💞

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress