S Ö N D A G
Nu är jobbhelgen över, imorrn är jag ledig. Man blir rätt slut efter att ha jobbat en helg, samtidigt så trivs jag så bra på jobbet så jag ska inte klaga.

Mötet på MH igår var mycket givande och vi kom en bit längre i våra tillval och våran planritning :)

Men även om det går framåt så känns det som om vi står stil. Men det är lite tidigt att börja tappa tålamodet för det är ca 14 månader kvar till inflytt...
Josephine

Vad jobbar du med? :) och vad kommer hela kalaset att kosta ungefär? Vi är också i tankarna på att bygga eget. Vore spännande att få läsa vad tomten kostade och vad själva huset kommer att kosta.

Kram och tack för en bra och väl uppdaterad blogg!

Svar: Jag är undersköterska och jobbar på en akutvårdsavdelning på sjukhus. Hjälp, vad hela kalaset kommer att kosta vet vi inte riktigt ännu, men ca 3.800.000kr tror vi. Tomten i sig kostade 530.000kr men sen tillkommer all markarbete, trädfällning (det är en skogstomt) bygga en egen väg, anslutningsavgift, pantbrev, lagfart, kontrollansvarig, och massa annat som kostar pengar... Hustypen som vi har valt heter Smart 150 och kostar i utgångsstandard 2.204.000kr (specifik summa haha) sen kostar alla tillval en hel del också. Vi har valt entretak, carport, en 32 kvm stor balkong på övervåningen, braskamin, uppgraderat alla vitvaror, uppgraderat groventre och badrummen, bytt ut alla innerdörrar, bytt till dubbeldörrar vid ytterdörr och altandörr, byggt in balkar så att dom inte blir synliga, valt släta tak, förstorat fönstren på vissa ställen, bytt ut fönstren till aluminiumklädda ist för standard, kommer uppgradera köket (vad den kostaden blir ska bli spännande att få veta) inbyggda garderober och en del annat som jag inte har i huvudet nu. Allt kostar pengar pengar pengar! Det gäller att spara spara spara!

Vad roligt att ni funderar på att bygga eget! Det är verkligen världens mest spännande grej!!!
Tessan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress