Godmorgon
Var ju på 6-månaders kontroll med H nyligen. Läkaren informerade då lite allmänt om mat osv. Han sa bl.a. att nu behöver inte bebisarna äta om natten längre, att dom gör det är bara en vanesak. Jag svarade att jag kommer nog amma några ggr per natt ändå precis som jag gör nu. Hans svar var att det var självklart upp till mig men känner man att man vill ha hela nätters sömn så är tipset att vänja av dom vid det..
Alltså,,,, vem vill inte ha en hel natts sömn??? 
Jag gav det ett försök (att inte amma när H vaknar på natten) redan första natten efter läkarbesöket. Det gick inte alls och jag gav upp på bara några sekunder för att hon inte skulle bli ännu argare och väcka resten av familjen. Igårkväll bestämde jag mig för ett försök till. Kändes rätt lugnt när H vaknade, jag lyfte över henne till våran säng och petade in nappen varpå hon somnade omedelbart. Själv låg jag vaken i mörkret med ett småflin på läpparna och bara kände att Gud så duktig jag är och Gud så duktig Hedvig är, det här var ju hur enkelt som helst!!!! Kände redan då att jag ville blogga om det och dela med mig om min framgång och fantastiska handlag med bebisar...
Ca 3 minuter senare så vände det kan man säga.. Det gick SKITDÅLIGT med avvänjningen (haha låter som om hon är på behandlingshem) Hon letade efter mitt bröst som en galning och blev fort både arg och ledsen. Jag försökte verkligen stå emot men det var bara att ge upp! Macke vaknade och såg ut som ett skrämt rådjur och undrade vad som pågick.
Resten av natten höll H på och bökade och knölade, som om hon fått men efter mitt själviska försök att få till nån ordentlig nattsömn framöver.  Nu dröjer det nog innan jag försöker igen, om jag inte ska försöka i helgen när Macke inte ska upp till jobbet tidigt och behöver sova.

Vikten då:
Förra fredagen (det är fredagsvikten som gäller) så låg jag på 7:an på vågen igen, 70.1 kg så nära mitt delmål, jag vägde ju 69.8 dagen innan.. Imorgon är det fredag igen och då hoppas jag att jag klarat det!



Veronica

Söttultan då!!
Hört att man kan prova att ge dom lite vatten i nappflaska istället när man vänjer bort nattmål...? Har för mej jag körde det med både Lithea och Havanna när jag tröttnat på att gå upp o värma ersättning mitt i natten...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress