Grekiska kycklinggrytan

Ljuvligt doftande citronkyckling kryddad med vitlök och rosmarin. En sagolik kycklinggryta hämtad ur medelhavsköket, toppad med citronklyftor.

Antal portioner4 portioner
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
2 st vitlöksklyftor
Svenskt Smör från Arla
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1⁄2 dl Kelda® matlagningsgrädde
1⁄2 st hönsbuljongtärningar
1 tsk rosmarin
rivet skal och pressad saft av 1⁄2 st citroner
1 dl svarta oliver
1⁄2 dl grovhackad färsk persilja
Gör så här:
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min. Rör ner citronskal, oliver och persilja. Garnera med citron.

(Kopierade receptet rakt av från Arlas hemsida)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress